eTwinning ráncfelvarrás: új portál és TestvérTér
Sulinet
2012/05/22 11:43
1452 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szeptember elején már egy megújult nemzetközi portál és egy átalakított TestvérTér várja az eTwinningezőket. A változtatások célja az egyszerűbb, felhasználóbarát megjelenés és a navigáció fejlesztése.

fogaskerek_520 A nemzetközi eTwinning portál szeptember első heteiben esik át a „vérfrissítésen”, a módosítások főleg a struktúrát és a dizájnt érintik majd, de az ígéretek szerint nem lesz radikális a változás.

A projektek egyéni felülete, a TestvérTér is megújul az új tanévben. Az új projektek ezentúl nem egy „üres teret” kapnak majd, amit a projektgazdáknak kell megtölteniük, hanem egy alap sablonnal indulnak, amely már előre rögzített elemek tartalmaz. Ez alapján tehát minden új TestvérTérben lesz Projektevékenység aloldal, ami tartalmaz egy fájlgalériát, egy fórumot és egy blogot. Ezek a tartalmak természetesen továbbra is szabadon szerkeszthetők, kiegészíthetők vagy törölhetők. A fejlesztők célja, hogy a kevésbé rutinos internetezők számára megkönnyítse a TestvérTér használatát.

A fejlesztés részleteiről és az átalakult felületek használatáról hamarosan bővebben is beszámolunk.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek