eTwinning születésnap - Ünnepeljen együtt Európával!
Bodnár Gabriella
2010/05/04 16:46
1652 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Arra ösztönözzük az európai iskolákat, hogy iskolai szinten, vagy a helyi közösség bevonásával rendezzenek eTwinning születésnapi bulit. Amennyiben már tervbe vették, ne feledjék bejelölni iskolájukat a térképen! Az iskolák szabadon eldönthetik, milyen ünnepséggel csatlakoznak a páneurópai rendezvénysorozathoz. Cikkünkben megnézhetik, hogyan ünnepelnek a magyarországi iskolások.

Néhány tipp a közös ünnepléshez

Az első lépés, hogy jelöljék be iskolájukat az eTwinning térképen!

Szervezzenek környezetbarát lufiröptetést! Iskolájával csatlakozzanak az Európa-szerte megrendezett eseményhez. (Ha kíváncsiak, hogyan lehet környezettudatos a lufieregetés, kattintsanak ide.)

Süssenek és díszítsenek ki egy születésnapi tortát! Mozgósítsa diákjai főzőtudományát és díszítői tehetségét, és készítsenek egy (vagy több) gyönyörűen kidíszített eTwinning születésnapi tortát! Az eTwinning évfordulós honlapján megoszthatjuk egymással, és összehasonlíthatjuk a műveket!
Íme egy elkészült torta:

Diákjaival közösen énekeljenek el egy születésnapi köszöntőt! Egy különleges eTwinning születésnapi köszöntő közös eléneklésének megszervezésével adjon lehetőséget diákjainak (és esetleg projektpartnereinek) zenei tehetségük kibontakoztatására. Használjanak hangszereket, adják elő az éneket több nyelven, vagy színesítsék bármilyen egyéb módon az előadást!

Ünnepi videók


Még több videó a Kőrösi Csoma Általános Iskolából

Képgaléria

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek