eTwinning ünnep Zircen
Bodnár Gabriella
2010/06/28 11:23
1043 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az eTwinning 5. születésnapját ünnepelték meg Zircen a Reguly Antal Általános Iskolában. A bakonybéli, lókúti, olaszfalui és zirci diákok előzetes feladatként rajzot, festményt készítettek arról az EU-s országról, amellyel valamilyen közös projekten dolgoztak már. Az eseményről készült kisfilm a helyi tévéadó műsorába is bekerült. Az ünneplésről Szeifert Gyöngyi, az eTwinning regionális képviselője számolt be nekünk.

A "születésnapi" összejövetelen a gyerekek által készített képekből a III. Béla Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak segítségével egy leporellot készítettek. Hogy még hangulatosabbá tegyék a megemlékezést két magyar népdalt énekeltek el együtt.

Nick Réka, olaszfalui tanuló színes fogalmazásban számolt be a lengyelországi eTwinning partnernél tett látogatásukról, majd a bakonybéli gyerekek németül énekeltek egy tavaszi dalt.

Az ünneplésen résztvevő iskolák:

 • Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Zirc
  és tagintézményei:

  • Olaszfalu
  • Lókút
  • Bakonybél
  • és a III. Béla Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Az eTwinning program az Európai Unió Comenius iskolai programjának részeként működik. Az európai iskolák Információs és Kommunikációs Technológiák segítségével folytatott együttműködési tevékenységeit segíti elő annak érdekében, hogy megkönnyítse számukra a rövid vagy hosszú távú nemzetközi partnerségek kialakítását bármilyen tantárgyi területen.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek