eTwinning Díjak 2011!
2010/11/10 00:00
1512 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai eTwinning Díjakért folyó verseny célja a 2009/2010-es tanév folyamán lezajlott példaértékű projektek kitüntetése. A három korosztályi kategória mellett öt különleges (négy nyelvi és egy természettudományos) kategóriában is megmérkőznek egymással a projektek. A győztes projektek képviselői a március 31. és április 2. között Budapesten megrendezendő 2011-es eTwinning Konferencia során vehetik át díjaikat.

Részvételi feltételek

A versenyen csak az Európai Minősített eTwinning Projekt címet elnyert kezdeményezések vehetnek részt.

A versenyben három korosztályi kategóriában lehetett nevezni, a projektben résztvevő diákok életkora szerint:

4-11 éves diákok
12-15 éves diákok
16-19 éves diákok

A korosztályi kategóriák mellett különleges kategóriákban is versenyezhetnek az iskolák:

  • Spanyol nyelv (a díjat Spanyolország Oktatási Minisztériuma szponzorálja): ebben a kategóriában olyan projektek indulhatnak, melyekben a spanyol a fő kommunikációs nyelv, vagy amelyek a spanyol nyelv innovatív módszerekkel történő tanulásával foglalkoznak.
  • Francia nyelv (a díjat az eTwinning franciaországi Nemzeti Szolgáltatópontja szponzorálja): ebben a kategóriában olyan projektek indulhatnak, melyekben a francia a fő kommunikációs nyelv, vagy amelyek a francia nyelv innovatív módszerekkel történő tanulásával foglalkoznak.
  • Olasz nyelv (a díjat az eTwinning olaszországi Nemzeti Szolgáltatópontja és az "Accademia della Crusca" szponzorálja): ebben a kategóriában olyan projektek indulhatnak, melyekben az olasz a fő kommunikációs nyelv, vagy amelyek az olasz nyelv innovatív módszerekkel történő tanulásával foglalkoznak.
  • Egy szomszédos ország anyanyelve (a díjat az Európai BizottságTöbbnyelvűségi Osztálya szponzorálja ): az Európai Parlament kezdeményezéséhez kapcsolódóan meghirdetett különleges kategóriában olyan projektek indulhatnak, melyekben egymással szomszédos országok iskolái vesznek részt, és amelyek középpontjában az egyik (vagy több) résztvevő ország anyanyelvének tanulása áll.
  • Matematika és egyéb természettudományok (a díjat az eTwinning magyarországi Nemzeti Szolgáltatópontja szponzorálja): ebben a kategóriában olyan projektek indulhatnak, melyek innovatív szemlélettel foglalkoznak a matematikával és az egyéb természettudományos tantárgyakkal.

A nyeremény

Korosztályi kategóriák

A győztes projektek képviselői a március 31. és április 2. között Budapesten megrendezendő 2011-es eTwinning Konferencia során vehetik át díjaikat. A győztes projektekben részt vevő tanárok és diákok közül néhányan meghívást kapnak az eseményre.

Különleges kategóriák

A különleges kategóriák győztes projektjei az egyes kategóriák szponzorai által felajánlott különdíjakat vehetik át a 2011-es eTwinning Konferencia során. Minden győztes projektből két-két tanár kap meghívást az eseményen való részvételre.

Bővebb információk a versennyel kapcsolatos határidőkről és a bírálati folyamatról:

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek