Az európai programozási hét október 7-e és 22-e között ünnepli ötödik születésnapját
2017/09/14 18:18
1941 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning program 2017-ben is támogatja a CodeWeek kampányt, a nagykövetek munkáját és céljaik megvalósítását Magyarországon. Az eTwinning folyamatosan tájékoztatja a pedagógusokat a Code Week programjairól, eseményeiről, valamint biztosítja az online környezetet a programozási hét keretein belül megtartandó webináriumokhoz.

codeweek

Európában nagy lendülettel zajlik a digitális készségek fejlesztése – az ötödik európai programozási hét 2017. október 7-e és 22-e között kerül megrendezésre. Ünnepeljen Ön is, és tanulja meg, hogy fejezheti ki magát a programozás segítségével! Hozzon létre alkalmazást, játékot, honlapot, készítsen interaktív történetet, szereljen össze hardvert vagy programozzon robotot! Szervezzen programozással foglalkozó eseményeket szüleinek, nagyszüleinek, barátainak, gyermekeinek vagy kollegáinak, és segítsen nekik megérteni a digitális világ rejtelmeit, valamint mondja el, hogy vehetnek részt benne aktívan!

Az európai programozási hét önkéntesek által működtetett, alulról szerveződő kezdeményezés. Az önkéntesek saját országukban a programozási hét nagyköveteként népszerűsítik a programozást, a számítógépes gondolkodást és az ezekkel kapcsolatos tevékenységeket.

A kezdeményezés célja megmutatni, hogy a programozás segítségével hogyan tudjuk valóra váltani ötleteinket, valamint hogy láthatóbbá tegye a programozást, és lehetőséget biztosítson, hogy az erre motiváltak közösen tanuljanak. Bárki szervezhet programozórendezvényeket, és minden szervező – iskolák, nonprofit szervezetek, cégek, könyvtárak, programozóklubok stb. – feltünteti az által szervezett eseményt a codeweek.eu honlapon található térképen, amely a programozási kezdeményezések katalógusaként szolgál.

2013 óta a programozási hét keretében több mint 33 000 esemény valósult meg több mint 50 országban Európán belül és kívül.  2016-ban mintegy egy millióan vettek részt a programozási héten, és a résztvevők 46%-a fiatal lány vagy nő volt.

A programozási hét előkészítése:  Június 30-án a programozási hét nagykövetei összegyűlnek Brüsszelben, és városszerte programozási vadászjátékokat szerveznek. Kövesse az eseményeket Facebookon és Twitteren!

Vegyen részt aktívan a programozási hétben!

Háttér-információk

A digitális egységes piac részeként az Európai Bizottság számos olyan kezdeményezést támogat – mint például a digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó koalíció és az európai programozási hét –, amelyek célja a munkaerő és a polgárok digitális készségeinek fejlesztése. A Bizottság támogatást nyújt a kommunikációs tevékenységekhez, és évi két alkalommal gyűlést szervez a programozási hét nagyköveteinek. Némely partnerünk egyéb módon támogatja a kezdeményezést, idén például a Google anyagi támogatást biztosít az 5–18 éves korcsoportot megcélzó innovatív kezdeményezésekhez.

Lépjen velünk kapcsolatba

Honlap: CodeWeek.eu
Blog: http://blog.codeweek.eu/
Twitter: @CodeWeekEU, #codeEU
Facebook: CodeEU

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek