Intézményvezetői konferencia: EU-s támogatásokkal az iskolák fejlesztéséért
2013/10/22 09:49
1146 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A 2013. október 11. és 12. között tartó konferencián 200, a Comenius és eTwinning programokban jártas intézményvezető találkozott Vilniusban, hogy megvitassa, az EU által támogatott tevékenységek, mint az iskolai partnerkapcsolatok vagy szakmai továbbképzések miként használhatók fel stratégiailag az iskolákban kívánatos pozitív változások előmozdításához.

book_of_fantasy_stories520

A konferencia az Európai Bizottság és a soros litván elnökség közös szervezésében valósult meg. A 2 napos megbeszéléssorozat részeként a meghívottak ajánlásokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy az iskolák a lehető legtöbbet profitálhassanak az uniós támogatásokból az által, hogy az európai dimenziót az iskolafejlesztési stratégia részévé emelik.

A résztvevők kiemelt figyelmet fordítottak az intézményi vezetők szerepére az európai együttműködésekben, a pedagógusok szakmai továbbképzésében, a diákok motiválásában, illetve abban, hogy az iskolák és a helyi közösségek között szorosabb kapcsolat alakulhasson ki.

Néhány ajánlás a sok közül:

  • Az iskoláknak holisztikus/kereszttantervi szemlélettel kell az európai tevékenységekre tekinteniük, és nem csupán tanórán kívüli, szabadon választható tevékenységekként.
  • Az iskoláknak/vezetőknek közös álláspontot és célokat kell meghatározniuk, mely az egész intézményre kiterjed (pedagógusokra, diákokra stb.).
  • A nemzetközi/európai együttműködés emeli az iskola társadalmi megbecsültségét a helyi közösségben, és fontos kapcsolatok kialakulását segítheti elő az iskola és a közösség szereplői között.

A konferencia eredményei hamarosan bővebben is elérhetők lesznek: http://comenius-school-leaders.teamwork.fr

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek