Éves eTwinning Verseny: több mint verseny!
2013/06/19 23:00
2713 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egy újabb beszámoló és vélemény az Éves eTwinning Versenyről, ezúttal Kalocsa Ibolyától, aki 2010-ben és 2011-ben is részt vett eTwinninges csapatával a Versenyen.

finish

A fertődi Porpáczy Középiskolában évről évre részt veszünk eTwinning projektekben, amelyek részben az iskola Comenius projektjei is egyben. Két alkalommal, 2010-ben és 2011-ben, neveztünk az országos projektversenyre és iskolánk csapata a középiskolások kategóriájában mind a két alkalommal első helyen végzett. Nagyon örültünk a sikeres szereplésnek és az értékes ajándékoknak.

Miben más ez a verseny, mint a többi?

Sok más tanár kollégához hasonlóan rendszeresen indulnak diákjaim tanulmányi versenyeken, amelyeket általában nevezési díj megfizetése mellett, de a rendezők minden igyekezete ellenére szegényes körülmények között bonyolítanak le, a nyertesek otthoni elemózsiával érkeznek az egész napos versenyre, majd a legjobbak szerény ajándékokkal távoznak.  A vidéki kis iskolából a 70 km távolságra található megyeszékhelyre eljutni anyagi kérdés is.

A 2011-es  eTwinning országos projektverseny reggelén kisbusz érkezett iskolánk csapatáért, hogy elvigye a 200 km-re fekvő fővárosba. A helyszínen, egy budapesti szállodában a tanulókat is színvonalas büfével  várták, majd a nap folyamán  az egész napos verseny közben többfogásos ebédet kaptak a csapatok. A  kiváló szervezésnek és az országos versenyhez méltó körülményeknek köszönhetően is a verseny rendkívül oldott légkörben zajlott mindkét alkalommal. A különböző korosztályhoz tartozó diákok nagy érdeklődéssel figyelték egymás bemutatóját, amelyet a csapatok a legkülönfélébb eszközökkel - tánccal, zenével, játékkal, az idősebbek filmbejátszásokkal - igyekeztek színesíteni. Az eredményhirdetés után, a verseny többi részvevőjével együtt, ha iskolai elfoglaltságaink megengedték volna,  lehetőségünk lett volna még egy napot Budapesten maradni és további programokon részt venni. A csapatunk azonban így is nagyon elégedett volt a megszerzett megosztott első hellyel és a vele járó 60.000 forintos utalvánnyal. Valamennyien hálásak voltunk ezért a napért.

Kalocsa Ibolya
Porpáczy Középiskola, Fertőd

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek