Híres lett a 'pizza projekt'
Lénárt Ágnes
2009/02/24 16:00
1811 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Magyar közreműködéssel létrejött projekt nyerte el a 2007/2008-es tanév legjobb eTwinning-projektje címet a 16-19 évesek korcsoportjában. A nyertesek meghívást kaptak a görögországi eTwinning Táborba. A The Pizza Business Across Europe elnevezésű projektben hazánkból Margittay Lívia, a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanára és csapata dolgozott együtt a külföldi partnerekkel.

Utolsó frissítés ideje: 2009.02.24.

A prágai élményekről Margittay Lívia mesélt:

„Reménnyel telve indultam el a prágai eTwinning konferenciára. Tudtam, hogy projektünk igen esélyes a győzelemre, mivel már jóval a konferencia előtt nagy figyelmet kapott: 2008 áprilisban országos 1. helyezést értünk el Budapesten az eTwinning versenyen, Romániában a televízió és a sajtó többször tett látogatást a kolozsvári partner iskolában, Portugáliában és Olaszországban is minősített projekt címet kapott. Röviden, eTwinning körökben híres lett a „pizza” projekt.
Azért az eredményhirdetést nagy izgalommal vártuk és nagyon jó érzés volt hallani, amikor bejelentették győzelmünket. Prágában tudtam meg, hogy magyar projekt először kapott 1. helyezést az eTwinnig megalakulása óta. A magyar delegáció gratulációja mellett mások is kifejezték elismerésüket.
A konferencia 2. napján kaptunk lehetőséget a többi nyertessel együtt, hogy workshop keretében bemutassuk projektünket az érdeklődőknek és válaszoljunk kérdéseikre. Sajnos a rendelkezésre álló idő igen kevésnek bizonyult ahhoz, hogy elmondhassuk mindazt, amit szerettünk volna. Szerencsére azonban, a konferencia szervezői gondoltak arra, hogy a projektekről másféle módon is szerezhessenek információt az érdeklődők: standokat biztosítottak a sikeres projektek számára, így képek, szórólapok, CD-k, kóstolók és sokféle projekt termék „beszélt helyettünk”.
A 3 napos rendezvényen több mint 300 fő vett részt Európa országaiból. A workshopok szorosan kapcsolódtak az e-twinninghez, gyakorlatiasságra törekedtek, hasznos tudnivalókkal látták el az érdeklődőket, mindezt barátias hangulatban. Az előadók kiválóan felkészültek voltak. Felejthetetlen élményt nyújtott számomra dr Edward de Bono előadása, aki a kreatív és innovatív gondolkodás nemzetközileg elismert szakértője. Előadásában rámutatott arra, hogy a gondolkodást tanítani kellene, mert olyan készséget jelent, ami fejleszthető.
Jelenleg is dolgozunk eTwinning projekten egy másik olasz partnerrel. Témánk a turizmus, mivel iskolánk a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium arculatának megfelelő projekt ötleket igyekszünk megvalósítani.”

A győztes csapat Margittay Lívia Pizza Business Across Europe Pizza Business Standja

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek