Indul az őszi Learning Lab időszak
Sulinet
2012/09/03 08:00
1400 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A következő két hónapban négy ún. oktatási esemény (Learning Lab) indul az eTwinningben. Kettő angol nyelven, egy-egy pedig lengyel és spany nyelven. A témák: eTwinning a tantervben, művészet, történelem, filozófia, a zene és eTwinning 2.0-ás eszközök az interaktív tanórákhoz.

e_learning_520

Szeptember 24. – október 5.: Az eTwinning tantervbe illesztése

Nyelv: angol

A tanárok gyakran tanórán kívüli, délutáni foglalkozások keretében foglalkoznak csak az eTwinningel. A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék, hogyan integrálható az eTwinninges munka az egyéb iskolai feladatok közé, megismerjék a tanórán is hasznosítható eszközöket. A jelentkezés kezdete: 2012. szeptember 17. A linket keresse az eTwinning személyes munkafelületén.

Október 1-13.: Művészet, történelem és filozófia az eTwinning projektekben

Nyelv: lengyel

A kurzus célja megmutatni, hogyan lehet, hogyan érdemes koordinálni a komplex, több tantárgyat is átfogó projekteket. A jelentkezés kezdete: 2012. szeptember 24. A linket keresse az eTwinning személyes munkafelületén.

Október 5-19.: Zenéljünk az eTwinningel

Nyelv: angol

A kurzus mindazoknak nyújt segítséget, akik bár nem zenészek, de szeretnék egy-egy jól megválasztott zenei aláfestéssel színesíteni bemutatójukat, weblapjukat vagy TestvérTerüket. A résztvevők megtudhatják, hogyan komponálhatják meg saját dallamukat, különösebb zenei ismeretek és a szerzői jogok megsértése nélkül. A jelentkezés kezdete: 2012. szeptember 28. A linket keresse az eTwinning személyes munkafelületén.

Október 8-28.: „Uniendo los puntos” – Kösd össze a pontokat!

Nyelv: spanyol

A kurzus során a résztvevők megismerkedhetnek azon web 2.0-ás eszközökkel, melyek hasznosak lehetnek az interaktív, multimédiás osztálytermi feladatok tervezésekor és lebonyolításakor egyaránt. Megismerhetik az ezen eszközökben rejlő pedagógiai értékeket, a játékokon alapuló tanítási, tanulási módszertant és megtudhatják, hogyan hasznosíthatók mindezek az eTwinning projektmunka során.

A jelentkezés kezdete: 2012. október 1. A linket keresse az eTwinning személyes munkafelületén. Az online regisztrációs űrlapok a jelentkezési időszak kezdetétől elérhetők lesznek az eTwinning személyes munkafelületén (Desktop). Mindegyik kurzus az eTwinning Learning Lab oldalon zajlik majd.

Amennyiben Ön még nem tagja az eTwinningnek, de szeretne részt venni az oktatási eseményeken, először regisztrálnia kell a www.etwinning.net oldalon.

Forrás - learninglab.etwinning.net

Kapcsolódó cikkek

Címkék: eLearning

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek