Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében
2016/06/03 11:04
4035 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Oktatási Hivatal szervezetébe beágyazott Magyarországi eTwinning Szolgáltatópont idén is meghirdeti a "Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében" című ingyenes, akkreditált pedagógus továbbképzését.

portrait_of_two_schoolgirls

Az eTwinning projektek lebonyolításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel lehet támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus-továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítanak a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

A képzés jelentős része gyakorlati jellegű és a portálokon túl, több hasznos IKT eszközzel megismerkedhetnek és ki is próbálhatják azokat: online irodai szoftverek, a wiki lehetőségei, blogok, google docs. A nemzetközi együttműködések során a pedagógusok a korszerű informatikai eszközökkel kapcsolatban is fontos tapasztalatokat szerezhetnek akár ugyanolyan, akár különböző típusú eszközökkel rendelkeznek a partnerek.

Jelenleg a június 10-12-i és június 17-19-i, budapesti képzésekre lehet regisztrálni, az alábbi linkre kattintva, kizárólag elektronikus formában, és bővebb leírást is itt találnak:

Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ebben a két időpontban szállást nem áll módunkban biztosítani, azonban a képzés ideje alatt étkezést (szendvicsebéd, büfé) biztosítunk minden résztvevő számára.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek