Let’s mind our own business
2018/04/09 23:13
845 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2017 novemberében indult eTwinning projektünk középpontjában az üzleti élet világa áll: a munkánk első felében a résztvevő országok tanulói angol nyelvű önéletrajzot írtak, cégeket alapítottak, kidolgozták a cégek profilját, reklámozták termékeiket és szolgáltatásaikat. Magyarországon a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumában született a legtöbb cég, főleg informatikai jelleggel, de volt közte démonírtó robotporszívót gyártó cég és online asztrológiai szolgáltató is. Olaszországban a fogtechnikához fűződő cégek jöttek létre, Romániában volt eseményszervező mellett virágkötő is és még sorolhatnánk.

people

Mindeközben Skype-on ismerkedtünk, közösen ötleteltünk, karácsonyi üdvözletet küldtünk egymásnak és együtt próbáltunk egy virtuális szabadulószobából kijutni.

2018 januárjában elérkeztünk a projekt legfontosabb részéhez: a diákoknak egy partnercéget kellett keresniük, akikkel valami közöset tudnak majd alkotni. Üzleti levelezés során kellett megegyezniük a szolgáltatás jellegéről, az árról, a határidőről és adott esetben kompromisszumra jutni, ha nem értettek egy kérdésben egyet. Skype találkozók mellett találkoztunk az eTwinning Live felületén és chaten is, de a 2 magyar csapatnak sikerült személyesen is találkozni. A többiekkel a Twinspace mellett egy közös Facebook csoportban tartottuk a kapcsolatot.

A cégek ezután a közös termékeiket és a munkafolyamatokat egy közösen szerkesztett online újságban foglalták össze. Az elkészült alkotások több esetben el is jutottak a másik céghez: 3D-ben nyomtattuk ki például a porszívót, amit elpostáztunk a román partneriskolánkba, illetve a 3D-s fogak és a fogkefetartó az olasz csapatnál hasznosult újra. Készítettünk egy telefonos applikációt is, ami a helyes fogmosásra tanít - ezt az olasz partneriskolánk a helyi általános iskolában fogja népszerűsíteni.

Az újság elérhetősége: http://anyflip.com/tjal/tdil

A projekt zárásaként 2018 márciusában egy eTwinning Live eseményen találkozott szinte az összes résztvevő tanuló, és nőnap alkalmából külön köszöntöttük a résztvevő hölgyeket.

A projekt koordinátoraként és szerzőjeként szeretném megköszönni kollégáim munkáját, akikkel már sokadszor dolgoztunk együtt, a diákok példaértékű lelkesedését és kreativitását.

A projektünk megtekinthető a Twinspace-en.

Tóth Éva, angoltanár
Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek