Magyar projekt a legjobbak közt
Lénárt Ágnes
2009/01/20 12:42
1356 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Magyar döntőse is van az Európai eTwinning Díj-ért folyó versenynek. A döntős projekt 2006 novemberében indult el a "PIZZA BUSINESS ACROSS EUROPE" címmel, magyar és olasz együttműködéssel. Hazánkból Margittay Lívia, Olaszországból Teresa Costanza voltak a projekt megálmodói. A döntősök meghívást kaptak a február 13. és 15. között megrendezendő eTwinning konferenciára Prágába, ahol is a nyertesek átvehetik majd a díjaikat.

A projekt részleteiről és a versenyről Margittay Lívia mesélt:

„A diákjaimra is nagyon hamar átragadt lelkesedésem, hiszen nem minden nap dolgozhatunk olasz partnerekkel, akiknek a dél-olaszokra jellemző temperamentuma mindenkit magával ragadott. Már az első levelek után úgy éreztük, mintha hosszabb ideje ismernénk egymást. Ilyen hangulatban igazán eredményesen tudtunk együtt működni a pizza kialakulásának történetén. Lépésről lépésre kidolgoztuk a kutatási területeket és módszereket. Rengeteg anyagot gyűjtöttek a diákok, és az a lehetőség, hogy elutazhatunk Calabriába, Trebisacce-be még tovább fokozta munkakedvünket. Közben román, portugál és lett partnerekkel bővült kis csapatunk.

2007 márciusában egy felejthetetlen pizza fesztiválon vettünk részt az említett országok részvételével. A diákok olasz mesterektől tanulhatták el a pizza készítésének fortélyait. Mai napig tartó barátságok szövődtek. Csodálatos érzés volt, hogy a diákoknál a kommunikációs gátlás 1-2 nap után feloldódott és mindent megtettek azért, hogy megértsék a másikat, illetve megértessék magukat. Fergeteges hangulat, olasz és magyar néptánc, a kisváros összes jeles képviselője családjával együtt részt vett a záró rendezvényen.

Iskolánk kereskedelmi-, vendéglátóipari és idegenforgalmi szakközépiskola, így ez a projekt rendkívül jól illeszkedik képzési profilunkba. Nagyon sok diákot mozgatott meg, hiszen az angol nyelvi órákon kívül pizzériákba is ellátogattak, interjúkat készítettek, virtuális pizzázót terveztek.

Nagy reményekkel neveztem be magunkat az eTwinning 2008 országos versenyére. A diákok lelkesen és izgalommal készültek. Úgy indultunk Budapestre, hogy nyerni fogunk, mert tarozunk magunknak és főleg olasz partnerünknek azzal, hogy bebizonyítjuk, országos szinten is kiemelkedő munkát végeztünk. Sikerült.  2008 októberében 5 diák Görögországban töltött 10 napot, nyereményként.

Az országos siker mellett, projekt partnereim sorban megkapták az Európai Minősített eTwinning Projekt címet, és bizakodtunk abban, hogy részt vehetünk majd az európai találkozón. Örülök, és büszke vagyok diákjaimra és projekt partnereimre, különösen Teresára, akinek temperamentumából mindenkinek jutott.”

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek