Megújul az eTwinning.net
Sulinet
2012/09/03 08:00
1616 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Új megjelenés, felhasználóbarát funkciók és könnyebb navigálás – ezt ígéri a „ráncfelvarrott” nemzetközi honlap az etwinning.net.

Előre láthatólag szeptember első felében indul majd az új verzió, amelyről Santi Scimeca, az eTwinning Központi Szolgáltatópont projektmenedzsere úgy nyilatkozott „elérkezett egy teljesen új kezdet ideje.”

A látványos designváltás mellett a „ráncfelvarrás” során a tartalmakat hatékonyabb struktúrában rendszerezték. Az elavult cikkeket száműzték, így az aktuális információk gyorsabban és egyszerűbben érhetők el a felhasználók számára. Mindezek mellett pedig a portál használatát segítő útmutatókon is javítottak.

etwinning_portal_ujarculat

A kép az angol nyelvű oldal terveit mutatja, a portál természetesen csakúgy, mint korábban elérhető lesz az eTwinning összes nyelvén, köztük magyarul is.

Mivel a felmérések szerint a legtöbb eTwinning felhasználó rögtön a személyes munkafelületre lép be, ezért az etwinning.net oldalon inkább az új látogatók és a kiterjedtebb tájékoztatást igénylő felhasználók megszólítására helyezik a hangsúlyt. Az alapvető cél, hogy az eTwinning program leendő résztvevői már néhány kattintás után megértsék a program lényegét és azt, hogy mi mindenre használhatják ezt a felületet. Az új arculat barátságosabb és sokkal inkább tükrözi a program szellemiségét, vagyis, hogy az eTwinning az európai iskolák közössége – mondta el Santi Scimeca.

Fontos! Most szeptemberben csak a publikus portál változik, a személyes eTwinning munkafelület a régi marad.

A következő lépésként szeptember végén, az eTwinning Hetek kezdetével a TestvérTér is új ruhát kap. A változtatások célja itt is a megújult arculat, az egyszerű felépítést és navigáció valamint nem utolsó sorban a korábban tapasztalt működési hibák javításai voltak.

Forrás -  etwinning.net

Kapcsolódó cikkek

Címkék: eTwinning

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek