Mi az eTwinning?
Főző Attila László
2007/12/07 15:58
2450 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Mindazoknak, aki most találkoznak először a programmal, röviden összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat az eTwinningről, a résztvevők köréről és a regisztráció folyamatáról. Ha úgy gondolják, belevágnak, a regisztráció után indulhat a partnerkeresés.

Az eTwinning egy olyan keretrendszer, amely Európa különböző országaiban található partneriskolák interneten keresztül történő együttműködését segíti elő. Az eTwinning az Európai Unió Lifelong Learning programjának egyik fontos alprogramja. Az európai iskolák Információs és Kommunikációs Technológiák segítségével folytatott együttműködési tevékenységeit támogatja azáltal, hogy technikai segítségnyújtást, eszközöket és szolgáltatásokat nyújt az iskoláknak. Ezzel megkönnyíti az iskolák számára, hogy rövid vagy hosszú távú partnerségeket alakítsanak ki és működtessenek bármilyen tantárgyi területen.

Ki vehet részt?

  • Bármilyen tantárgyat oktató tanárok, igazgatók, könyvtárosok és egyéb iskolai munkatársak;
  • A 27 EU tagállamon felül Izland, Norvégia, Törökország Horvátország és Macedónia (Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság) iskolái.
  • Iskolai előkészítők, alapfokú és középfokú oktatási intézmények (javasolt korosztály: 3-tól 19 éves korig).

Az eTwinninghez egyszerű csatlakozni, nem szükséges hosszú és bonyolult regisztrációs folyamaton keresztülmenni. Egyszerűen regisztrálja iskoláját, keressen egy partneriskolát külföldről, és regisztrálja közös projektjüket az eTwinning portálon. Az eTwinninghez nem kapcsolódnak ösztöndíjak, nincs központi irányítás, és a partnerek személyes találkozása nem feltétele a projekteknek.

Regisztráció

Először is regisztrálnia kell iskoláját. A regisztrációs űrlapon saját magáról, iskolájáról és projektötletéről kell adatokat megadnia.

Fontos, hogy alapos munkát végezzen az űrlap kitöltésénél, hogy igényeinek megfelelő partnerek találjanak Önre. Miután regisztrált, e-mailben fogja megkapni felhasználói nevét és jelszavát, amelyek segítségével majd be tud lépni személyes munkafelületére.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek