Miért jó az eTwinning verseny?
2011/07/23 00:00
1927 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Régóta gondolkodom rajta, hogy mi mindenre jó egy verseny. Kell-e egyáltalán versenyeken részt venni, hiszen rengeteg munka van a felkészüléssel, sok tanórán kívüli időt igényel, stresszeli a gyerekeket. A válaszom egyértelműen IGEN.

Az osztályom most hatodikos. Már 3 éve folyamatosan dolgozom velük az eTwinningben. Minden évben 2-3 projectben vesznek részt, és nem én erőltetem rájuk a dolgokat, hanem ők kérik, hogy csináljunk projektet. Tavaly eljutottunk a minősített eTwinning cím elnyeréséig, sőt az Európai Minősített eTwinning címet is elnyertük. Az oklevelet kinyomtattam és kiraktam a tantermünk falára. Nagyon büszkék voltak magukra. Ez az elismerés újabb lökést adott a munkához. Aztán meghirdették az országos eTwinning versenyt, ahová örömmel neveztünk be. A diákok nagy izgalommal készítették a powerpoint prezentációt és a transzparenseket, amellyel a teljes projectmunkájukat bemutathatták. Nagy izgalommal és várakozással utaztunk fel Budapestre, ami 250 km-re van tőlünk. A versenyen remekül szerepeltek és az előkelő II. helyet szerezték meg korcsoportjukban. Az ajándékok és a fogadtatás is kiváló volt a Hallgatói Információs Központ előkelő épületében. Egy igazán remek napot töltöttünk ott 5 diákommal. Hazafelé úton megkérdezték tőlem: - Tanár néni, ugye jövőre is itt leszünk? Azt hiszem, hogy ez a kérdés minden aggályomat eloszlatta a verseny szükségességét és létjogosultságát illetően. Ez a verseny nem volt más, mint egy motivációs bomba. Már az úton az új projektet tervezgették. Hazatérve fergeteges élménybeszámolót tartottak a szülőknek, osztálytársaknak és a többi kollégának egyaránt. Más osztályokból is érdeklődtek a tanulók, mit kell tenniük, hogy ők is részt vehessenek egy ilyen szórakoztató „kiránduláson”. Az idén 3 minősített projektünk van az osztályommal és reméljük, hogy most is sikerül eljutnunk az éves eTwinning versenyre. Kedves Kollégák! Ha van egy jó kis csapatotok és van projektetek, kérjétek a minősített eTwinning Díjat, hogy Ti is részt vehessetek az éves eTwinning versenyen, ami októberben kerül megrendezésre. Nem érdemes kihagyni egy ilyen szenzációs lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy a részvevők ismét élményekben gazdagon fognak hazatérni, amely elegendő lendületet ad egy újabb évre és újabb projektek megvalósítására. Kállósemjén, 2011.08.23. Egri Józsefné tanár

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek