Minősítések és díjak – a határidők közelednek
Sulinet
2012/09/20 13:46
1045 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Legkésőbb szeptember 28-ig kell pályázniuk a Hazai Minősített eTwinning Projekt címért mindazoknak, akik még ebben az évben el szeretnék nyerni a nemzetközi minősítést, és akár indulnának a nemzetközi versenyen is.

diakok_computer_520 A Hazai Minősített eTwinning Projekt címet (NQL) azok a projektek nyerhetik el, amelyekben pedagógiailag értékes munka folyik, a diákok aktívan részt vesznek a feladatokban és kiemelt hangsúlyt kapnak az IKT eszközök, ezek alkalmazása, valamint a diákok digitális készségeinek fejlesztése. A címet a Magyarországi Szolgáltatópont szakértői ítélik oda, pályázni a Személyes munkafelületen (Desktop) a Projektek pont alatt elérhető online jelentkezési lapon lehet.

Azok a projektek, amelyek szeptember 28-ig pályáznak és elnyerik a hazai minősítést – és még legalább egy partner ország szintén elnyeri a saját nemzeti minősítését – bekerülhetnek az Európai Minősített eTwinning Projekt cím (EQL) várományosai közé. A címre érdemes projekteket a Központi Szolgáltatópont szakértői választják ki a legjobbnak ítélt nemzeti minősítést elnyert projektek közül. Az európai minősítésre tehát nem kell külön pályázatot beadni. Az eredményeket, vagyis a címet elnyert projektek listáját október 12-én teszik majd közzé az etwinning.net-en, illetve a díjazott magyar projektekről mi is beszámolunk majd. Az elismerésről a projektek oklevelet kapnak, valamint saját eTwinninges felületeiken megjelenik a minősítés logója.

Az Európai Minősített eTwinning Projekt címet elnyerő projektek indulhatnak az éves nemzetközi eTwinning Versenyen, a nevezési időszak október 17-én kezdődik.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek