Mire való a Projektnapló?
Bodnár Gabriella
2010/01/06 10:18
2091 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Ossza meg eTwinning projektje sikereit másokkal a korábban TestvérBlog néven ismert Projektnapló segítségével. Minden regisztrált eTwinning projekt számára elérhető egy privát TestvérTér és egy Projektnapló. Míg a TestvérTér a projektben részt vevő tanárok és diákok munkafelülete, a Projektnapló egy olyan speciális eszköz, mellyel a tanárok a projekt előtt, közben és után beszámolhatnak a munkafolyamatokról, a fejlődésről, valamint az elért eredményekről.

A Projektnapló korábban TestvérBlog néven volt ismert, mely az eTwinning portál és a személyes eTwinning munkafelület 2008-as megújulása során váltotta fel az azelőtt hasonló feladatokat ellátó Haladási Kártyát.

Ez az eszköz kiváló lehetőségeket nyújt a tanárok számára, hogy bemutassák munkájukat az érdeklődőknek, ihletet merítsenek mások munkájából, megosszák egymással gondolataikat, és közvetlen kapcsolatot tartsanak fenn országuk Nemzeti Szolgáltatópontjával. A felületet több különböző módon használhatják fel és tehetik elérhetővé.

A Projektnapló lehet:

  • Rejtett: Ebben az esetben a naplót kizárólag a projektpartnerek tekinthetik meg, és csak ők használhatják a tevékenységek dokumentálására és a projekttel kapcsolatos gondolataik rögzítésére.
  • Nyilvános: A Projektnapló bejegyzéseit bárki megtekintheti. Ilyen módon a partnerek bárkinek bemutathatják munkájukat, a látogatók pedig hozzászólásokat írhatnak a bejegyzésekhez, és ihletet meríthetnek az Ön és projektpartnerei munkájából.
  • Korlátozott: Ilyenkor a napló kizárólag az eTwinning közössége számára elérhető. Ebben az esetben tehát Ön, az Ön projektpartnerei, és az eTwinning program valamennyi regisztrált résztvevője tekintheti meg, és írhat hozzászólásokat a felületre a projekttel kapcsolatban.
  • Privát: Ha ezt az opciót választja, a napló bejegyzéseit kizárólag a projektpartnerek és az érintett Nemzeti Szolgáltatópontok (NSS) tekinthetik meg. A Nemzeti Szolgáltatópontok munkatársai ebben az esetben hozzászólásokat írhatnak a naplóba és támogatást nyújthatnak a projekt résztvevőinek, amennyiben kérdéseik lennének.

A Projektnapló a személyes eTwinning munkafelület „Projektjeim” oldaláról érhető el.

Néhány nyilvános Projektnapló:

Forrás

  • etwinning.net

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek