Mit kínál a pedagógusoknak a Tanárakadémia?
2016/06/27 08:00
3346 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az OECD nemzetközi tanítási-tanulási felmérése alapján megállapították, hogy a pedagógusok nehezen jutnak releváns, nemzetközi gyakorlatban is elismert kurzusokhoz, képzési lehetőségeik munkabeosztásukkal is sokszor ütköznek, és az is előfordul, hogy egyes kurzusok ára szinte megfizethetetlenül magas. Az oktatási-nevelési munkát végzőknek ugyanakkor mindennapi iskolai munkájuk során egyre növekvő számú kihívással kell szembenézniük, és gyakran rendkívül nehezen találnak olyan megfelelő támogatást vagy képzéseket, amelyek segíthetnének ezeknek a kihívásoknak a leküzdésében.

teacher_academy_logo

Az Európai Bizottság az iskolai oktatási közösség számára hozta létre a School Education Gateway projektet, melynek „Teacher Academy” (Tanárakadémia) elnevezésű szolgáltatása egy kifejezetten erre a célra létrehozott keresővel támogatást nyújt a pedagógusoknak ahhoz, hogy hozzáférhessenek a számukra releváns képzési lehetőségekhez.

A Teacher Academy egyik fő eszköze egy központi kurzuskatalógus, amely az óvodai nevelési, valamint az általános- és középiskolai oktatási szinten dolgozó pedagógusok, tanítók, tanárok, tanárképzők, továbbá az iskolai oktatásban érintett egyéb, nem oktatói munkát végző személyek számára megrendezett, személyes részvételt igénylő, illetve online felületeken lebonyolított szakmai képzésekkel és továbbképzésekkel kapcsolatos információkat tartalmaz.

A tanárakadémia a szakmai fejlődésre az alábbi három képzési szolgáltatástípust kínálja:

  1. új, kifejezetten a School Education Gateway projekt számára kidolgozott online kurzusokat;
  2. olyan népszerű, kipróbált, személyes részvételt igénylő kurzusokat, amelyek kielégítik a részt vevő számos pedagógus változatos képzési igényeit;
  3. változatos tanítási segédanyagokat, amelyeket az EU intézmények munkatársai és az EU által finanszírozott projektek résztvevői dolgoztak ki.

Az érdeklődő pedagógusok részt vehetnek az elérhető online kurzusokon vagy az Európa-szerte megrendezett, személyes részvételt igénylő képzéseken, és így személyesen is kiértékelhetik azokat. A 2016-ban meghirdetett 5 online kurzus részét képezik óratervek, animációk, interjúk tanárokkal, diákokkal és szakértőkkel, továbbá tantermi videókat is bemutatnak, valamint webináriumokba is be lehet kapcsolódni. A kollégákkal folytatott megbeszélésekbe szintén betekintést lehet nyerni, és kvízekbe is be lehet kapcsolódni.

Az Európa-szerte megrendezésre kerülő közel 5000 személyes részvételt igénylő kurzus független kurzusszolgáltatók ajánlata.
A több nyelven elérhető tanítási segédanyagok az európai tanárok közötti határokat átívelő együttműködést támogatják.

A Tanárakadémiáról itt talál bővebb információt.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek