Nagyköveti üdvözlet a budapesti Európa-napról
2013/05/24 13:46
1985 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2013.május 11-én, szombaton tartották az Erzsébet téren az Európa-napi utcafesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésében. Az egész napos rendezvényen négyen, mint eTwinning Nagykövetek (Kiss Mónika, Nagy Tamásné, Németh Katalin és Skultéty Katalin) tájékoztattuk az érdeklődőket.

eu520

Az Európai Unió országaiban május 9-én ünneplik az Unió születésnapját. A budapesti fesztivál fókuszában a polgárok európai éve állt. A tér tele volt sátrakkal, ahol az érdeklődők információt kaphattak többek között jogaikról, munkavállalási és pályázati lehetőségekről.

Mi az eTwinning programmal ismertettük meg az arra járókat.

Lelkesedésünket még a program kezdetét elmosó hatalmas felhőszakadás sem vette el. Az esőnek köszönhetően arra is volt időnk, hogy elbeszélgessünk arról, vajon nekünkmit jelent az Európai Unió.

Mit is jelent? Tágra nyílt ablakokat más európai országok, kultúrák, barátok felé. Közös gondolkodást, együtt tanulást, közös projekteket. Kalandokat, élményeket, nevetést, amik közelebb hoznak bennünket egymáshoz. Gyerekek, pedagógusok, szülők együtt szőhetnek színes meséket, egy nagy, közös országban, melynek neve Európa.

Mindezt ünnepeltük Budapesten, éppen úgy, ahogy ünnepeltek szerte az Európai Unió városaiban. Közösen.

Kiss Mónika és Skultéty Katalin
eTwinning Nagykövetek

eu520-2

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek