No News is Fake News projekt: Christmas magazine special edition
2018/12/14 13:45
3972 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Tóth Éva a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumának angoltanára újabb európai eTwinning projektet indított a diákjaival, melynek részleteit most Önökkel is megosztja. A tervezett projekt széles körben ismert témával, a fake news-zal, azaz álhírekkel foglalkozik, és érinti a biztonságos internethasználatot is. A részletes projekttervet Tóth Éva cikkében olvashatják.

Iskolánk idei eTwinning projektjének középpontjában az álhírek, téves tartalmak, a digitális írástudás áll. A nemzetközi munka során olasz, román, svéd, szerb, tunéziai, török és magyar partneriskolákkal dolgozunk együtt és ötletelünk a témában.

2018 novemberében kezdtük a munkát 13. évfolyamos informatikus technikusainkkal és azóta már több online tanulói és tanári találkozót tartottunk. A projekt egyes fejezetei egy-egy hónapot ölelnek fel, több kollaboratív kreatív feladattal, ötletbörzével, informatív produktum készítésével. Mindegyik új témarészt egy Ted-Ed videó vezet be a fordított osztályterem módszertanát használva.

Testvérterünk elérhetősége: https://twinspace.etwinning.net/70912/home

A projektben résztvevő diákok készítettek már videókat, animációkat, melyekkel társaiknak adnak tanácsot, hogy az 'álhír radarunk' minél előbb vegye észre az ál-tartalmakat.

Az ünnepek közeledtével egy nagyszabású kollaboratív munkába kezdtünk és együtt írtunk egy karácsonyi különkiadású magazint, csupa álhírrel, melyek az alábbi flipbookban olvashatók.

A legjobb hírekből még a téli szünet előtt egy karácsonyi híradót is forgatunk majd, ami felkerül a Testvértérre és iskolánk Facebook oldalára is.

Terveink szerint a projektünk 2019. áprilisig fog tartani. 2019 februárjában együtt tartjuk majd a Biztonságos Internet Napot is, amiben nem csak a projektben résztvevő diákok, hanem az egész iskolánk részt fog venni.

Nagyon köszönöm a kollégák munkáját, diákjaink példamutató hozzáállását és lelkesedését. A résztvevő intézmények többsége szakképzési profilú, amire kifejezetten büszkék vagyunk, mert lehetőséget nyújt számunkra, hogy újfent megmutassuk, a szakképzésben résztvevő diákokkal  is lehet igazán kiemelkedő munkát alkotni.

Tóth Éva
angoltanár, projektvezető
Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek