eTwinning

A digitális pedagógia varázslatos világa

A digitális pedagógia varázslatos világa

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2019 tavaszán is változatos témájú webináriumok keretében nyújt szakmai továbbképzési lehetőségeket a digitális kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő pedagógusoknak.

5 éve
eTwinning Szeminárium Máltán

eTwinning Szeminárium Máltán

Az eTwinning Máltai Szolgáltató Pontja szakmai továbbképző és partnerkereső találkozót szervez Máltán 2019. április 4-7. között, melynek központi témája a „Digitális tanulás, az oktatás átalakítója”.

5 éve
No News is Fake News projekt

No News is Fake News projekt

Tóth Éva a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumának angoltanára újabb európai eTwinning projektet indított a diákjaival, melynek részleteit most Önökkel is megosztja. A tervezett projekt széles körben ismert témával, a fake news-zal, azaz álhírekkel foglalkozik, és érinti a biztonságos internethasználatot is. A részletes projekttervet Tóth Éva cikkében olvashatják.

5 éve
A kategória cikkei
Európai Minősített eTwinning Projekt cím 2023

Európai Minősített eTwinning Projekt cím 2023

Örömmel jelentjük be és gratulálunk azoknak az intézményeknek, amelyek elnyerték a 2023-as Európai Minősített eTwinning Projekt címet.
6 hónapja
Hogyan kapcsolódtunk az eTwinning éves témájához?

Hogyan kapcsolódtunk az eTwinning éves témájához?

2023-ban az eTwinning program éves témája az „innováció” és az „oktatás” közötti összefüggéseket tárta fel.
6 hónapja
Tanárközpontú mesterséges intelligencia

Tanárközpontú mesterséges intelligencia

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) 2023. november 24-25-én ‒ immár hatodik alkalommal ‒ rendezte meg az eTrend Konferenciát, idén Budapesten - a köznevelésben és szakképzésben tanító pedagógusoknak, oktatóknak. A konferencia témája: Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása. A konferencia egyik legjobban várt eseménye a mesterséges intelligencia témája köré szervezett kerekasztal-beszélgetés volt.
6 hónapja
eTrend Konferencia 2023 – Beszámoló

eTrend Konferencia 2023 – Beszámoló

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) 2023. november 24-25-én ‒ immár hatodik alkalommal ‒ rendezte meg az eTrend Konferenciát, idén Budapesten - a köznevelésben és szakképzésben tanító pedagógusoknak, oktatóknak. A konferencia témája: Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása. A konferenciáról készült összefoglalót cikkünkben olvashatják.
7 hónapja
“eTwinning a jövő tanárai számára”

“eTwinning a jövő tanárai számára”

Az “eTwinning a jövő tanárai számára” kezdeményezés összefogja és arra ösztönzi az európai országok pedagógusképző (Initial Teacher Education-ITE) intézményeit, hogy lehetőségeik szerint építsék be az eTwinninget a tanárképző tevékenységeikbe. Célja, hogy fenntartható módon, digitális készségekkel és nemzetközi tapasztalatokkal segítsék a hallgatók fejlődését, valamint kiemelt célkitűzése a teljes eTwinning élmény megtapasztalása és az innovatív pedagógiai módszertanok megosztása.
9 hónapja
Bemutatjuk az eTwinning éves témáját 2024-ben!

Bemutatjuk az eTwinning éves témáját 2024-ben!

Az eTwinning éves témája 2024-ben: Well-being in school, azaz a jó iskolai közérzet.
9 hónapja
Webináriumok, cikkek és más tartalmak az ESEP-en

Webináriumok, cikkek és más tartalmak az ESEP-en

A 2022 júniusában elindított European School Education Platform, ESEP (Európai Iskolai Oktatási Platform) az iskolai oktatás minden szintjén érintett felek találkozóhelye, legyenek bár iskolai munkatársak, kutatók, politikai döntéshozók vagy más szakemberek. 2022 óta a portál emellett természetesen az eTwinningnek, az európai iskolák közösségének is otthont ad.
12 hónapja
Európai Iskolai Oktatási Platform

Európai Iskolai Oktatási Platform

A 2022 júniusában elindított European School Education Platform, ESEP (Európai Iskolai Oktatási Platform) az iskolai oktatás minden szintjén érintett felek találkozóhelye, legyenek bár iskolai munkatársak, kutatók, politikai döntéshozók vagy más szakemberek. 2022 óta a portál emellett természetesen az eTwinningnek, az európai iskolák közösségének is otthont ad.
12 hónapja
eTwinning Nap 2023

eTwinning Nap 2023

Május 9-én, az eTwinning Napon az eTwinning közösség tagjai lenyűgöző ötleteiket és eredményeiket ünnepelték meg. Idén e különleges alkalomból a program résztvevői az oktatás és innováció éves témájához kapcsolódó közösségi tevékenységekben vettek részt. Az eTwinning Nap alkalmából megrendezett változatos ünnepi közösségi tevékenységeknek az éves témának dedikált csoport felülete adott virtuális otthont.
1 éve
Quality Label

Quality Label

Az eTwinning Programban fontosnak tartjuk, hogy megfelelő megbecsülést és elismerést kapjanak a minőségi projekteket készítő pedagógusok. A Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címeket (eTwinning National Quality Label) a pedagógusok és diákjaik az egyes projektekben végzett egyéni munkájukkal érdemelhetik ki.
1 éve
1234567 / 35

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek