A European Schoolnet Academy online képzései pedagógusoknak
2018/03/21 11:05
2548 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet képzési felületén, a European Schoolnet Academy-n idén is érdekes ingyenes online képzések indulnak pedagógusok számára.

esa1

A brüsszeli székhelyű European Schoolnet egy nemzetközi szervezet, amelyet 1997-ben 30 európai ország oktatási minisztériuma hozott létre.  Non-profit szervezetként számos fejlesztési és kutatási projektet koordinál azzal a céllal, hogy az oktatás területén olyan módszertani és technológiai újításokat dolgozzon ki, amelyek választ adnak a 21. század kihívásaira. Fontosnak tartja, hogy az oktatásban megjelenő újdonságok el is jussanak az érintettekhez: az oktatási minisztériumokhoz, az iskolákhoz, a tanárokhoz, a kutatókhoz és a gazdasági partnerekhez. Ezért hozta létre a Europen Schoolnet Academy-t.

A Europen Schoolnet Academy egy olyan pedagógusoknak és más oktatási szakembereknek szánt platform, ahol szakmai fejlődést elősegítő online kurzusok találhatók az általános és középiskolákat érintő újdonságokkal kapcsolatban. Az itt indított kurzusok ún. MOOC kurzusok, ami egy angol kifejezésből (Massive Open Online Course) alkotott mozaikszó. Ez olyan nyitott oktatási rendszert takar, amelynek keretében a résztvevők korlátlanul és ingyenesen hozzáférnek online kurzusokhoz és tagjai lehetnek a résztvevők nemzetközi közösségének. A kurzusok anyagai, a feladatok, a témákkal kapcsolatos fórumok, megbeszélések mindenki számára hozzáférhetőek, csak regisztrálni kell a http://www.europeanschoolnetacademy.eu weboldalon.

A kurzusok néhány hétig tartanak és hetente csupán 2-3 órát vesznek igénybe. A szervezők abból az elképzelésből indulnak ki, hogy mindenki szánjon napi 20 percet saját szakmai fejlődésére. A munkanyelve az angol, ha valaki írott szöveget megért angolul, akkor már egészen jól boldogulhat. A kurzusok elvégzése után a résztvevők digitális bizonyítványt és digitális kitűzőt (eBadge) kapnak. Az eBadge egy újfajta elismerés, amely igazolja valamilyen készség, tudás elsajátítását.  Elhelyezhető közösségi vagy szakmai oldalakon létrehozott személyes profilon, vagy gyűjthető a Mozilla Backpack felületén, hogy szükség esetén innen megosztható legyen másokkal (például egy álláspályázat esetén) bizonyítva ezzel, hogy rendelkezünk a szükséges tudással, készségekkel. A korábban lezárult kurzusok keretében használt tananyagok a European Schoolnet Academy honlapján bárki számára elérhetőek és felhasználhatók az önálló tanuláshoz.

esa2

Miért ajánlom a Europen Schoolnet Academy tanfolyamait?

  • Modern pedagógiai ismeretekre tehetünk szert, amelyek nagy segítséget nyújtanak mindennapi tanítási gyakorlatunkban.
  • Segítségükkel betekintést nyerhetünk Európa számos iskolájába és osztálytermébe.
  • Online szakmai közösségek tagjaivá válhatunk, szakmai kérdésekben információt cserélhetünk kollégákkal, oktatási szakértőkkel Európa bármely részéről.

A tanfolyamok abban a reményben indulnak, hogy elvégzésük után a résztvevők kedvet, ösztönzést kapnak az újdonságok kipróbálására saját iskolájukban. Csatlakozzon Ön is!
Kövesse a Facebook oldalt:  https://www.facebook.com/eunacademy/

Fekete Zsuzsa, eTwinning Nagykövet

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek