Őszi Erasmus+ pályázatíró szemináriumokon az eTwinning
2016/10/21 18:15
1410 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Október végétől indulnak a Tempus Közalapítvány Erasmus+ pályázatíró szemináriumai, melyek a 2017-es mobilitási pályázatok elkészítésében nyújtanak praktikus segítséget a leendő pályázóknak.

Egyes pályázatíró szemináriumokon az eTwinning is képviselteti magát.

erasmuspalyazat

Mobilitási pályázatok– Pályázatíró szemináriumok

A mobilitási pályázatok a pedagógusok, iskolai dolgozók, szakképzési szakemberek és felnőttek oktatása terén dolgozók szakmai fejlődését támogatják nemzetközi tanulmányutakkal, valamint a szakképzési tanulók külföldi szakmai gyakorlaton való részvételét. Az Erasmus+ nem csak az egyetemistáknak szól!

A 2017. évi pályázati kiírás részleteit itt találja meg: www.erasmusplusz.hu.

A pályázatíró szemináriumok célja, hogy a pályázók átfogó képet kapjanak az Erasmus+ mobilitási pályázattípusról, megismerkedjenek a pályázati dokumentációval, pénzügyi és adminisztrációs szabályokkal. Munkatársaink praktikus segítséget nyújtanak a pályázóknak:

  • bemutatják a pályázat lényegi elemeit, a támogatandó projekt tervezésétől kezdve a praktikus információkig, mint például a költségtervezés vagy az űrlapok kitöltése,
  • szakmai területek szerint ismertetik az egyes területekre vonatkozó speciális tudnivalókat.

A rendezvények interaktívak, az előadások mellett kiscsoportos munkában, közösen gondoljuk át a legfontosabb kérdéseket, ami hazatérve nagyban megkönnyíti majd a pályázatok megírását.

Pályázatíró szeminárium - Köznevelési mobilitási pályázatok

A 2016. október 25-i, november 9-i és 30-i Pályázatíró szeminárium - Köznevelési mobilitási pályázatok rendezvényeken lesz szó az eTwinningről is.

A köznevelési mobilitási pályázatok a pedagógusok és az iskola dolgozóinak szakmai fejlődését támogatják nemzetközi tanulmányutakkal, de a szakképzési intézmények is pályázhatnak köznevelési mobilitási projekt megvalósítására – akár a szakképzési mobilitási projekt benyújtásával párhuzamosan is– amennyiben az intézmény alkalmazásában álló, közismereti tárgyakat oktató pedagógusok szeretnének továbbképzésen, hospitáláson, job shadowing vagy oktatási tevékenységen részt venni.

Az eTwinning program az Európai Bizottság kezdeményezésére jött létre 2005-ben; célja, hogy ösztönözze az európai pedagógusokat a kommunikációs technológiák változatos formáit használó együttműködési partnerségek alakítására. 2014-től az Erasmus+ program részeként működik, közös adatbázissal, célközönséggel.

eTwinning projektet létrehozhatnak európai iskolákban dolgozó tanárok, tanárcsoportok, valamint könyvtárosok, iskolaigazgatók és akár európai iskolák diákjai is. Az együttműködési projekt témája lehet csupán egy tantárgyat érintő, de a projekt kifejezetten alkalmas több tantárgy összekapcsolására, keresztkompetenciák fejlesztésére. Részt vehetnek óvodák, iskolai előkészítő intézmények, és általános- illetve középiskolák is (3-19 éves korosztály).

Az eTwinning program résztvevőinek lehetőségük van több nemzetközi eseményhez is csatlakozni. Nemzetközi szakmai továbbképző és partnerkereső találkozók keretében a sikeresen pályázó pedagógusok a szervező külföldi célországokban építhetnek kapcsolatokat, szerezhetnek szakmai tapasztalatot.

A mobilitási pályázatíró szemináriumok időpontjait és helyszíneit itt találja meg. A szemináriumokon való részvétel regisztrációhoz kötött, amit ezen a felületen keresztül lehet elvégezni.

Kép forrása.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek