Újítások a TestvérTéren
Bodnár Gabriella
2010/01/21 10:50
1590 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az elmúlt napokban történt néhány fejlesztés, változtatás a projektek munkafelületein. A TestvérTereket ezentúl részenként is meg lehet osztani, illetve egyszerre küldhetünk e-mailt a projekt összes tagjának. A fordítások is folyamatosan készülnek, bár a magyar nyelvvel meggyűlhet a bajuk a fejlesztőknek, hiszen itt még akadnak hiányosságok. A közeljövőben várható a profiloldalak fejlesztése is, ahol is többek közt minden profilhoz tartozni fog egy üzenőfal.

Megosztás

Az elkészült fejlesztéseknek köszönhetően több módon is nyilvánossá tehetjük a Projekttevékenység oldalunkat. Eddig csak az egész oldalt egyben lehetett publikálni, mostantól viszont az adminisztrátor döntheti el, hogy pontosan mely tartalmak – fórum, blog, wiki, képgaléria – legyenek publikusak. Az oldal minden egyes elemének jobb felső sarkában található egy link, amivel kedv szerint publikálható, vagy elrejthető az adott tartalom, így eldönthetjük, hogy a nem regisztrált felhasználók, pontosan mit is lássanak az adott tevékenység oldalból.

Üzenet mindenkinek

Szintén újítás, hogy egyszerre több címzettnek is küldhetünk levelet, akár a projekt összes tagjának. Ehhez nem kell mást tenni, mint a címzett nevének első három betűjét begépelni. Ezután a rendszer automatikusan felajánlja a lehetséges címzetteket, nekünk csak ki kell választani, hogy kinek szeretnénk levelet küldeni.

Profilok

A közeljövőben várható a profiloldalak fejlesztése is. Minden profilhoz tartozni fog egy üzenőfal, ahol kommenteket lehet majd hagyni egymásnak.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek