Visszajelzés eTwinning webináriumról – videó és bemutatóanyag közzététele (2024.02.27.)
2024/05/02 11:25
129 megtekintés

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2024. február 27-én, a „MI lenne, ha…?” címmel webináriumot szervezett, melyre közel 400-an jelentkeztek. A webináriumot Benedek Judit, Kiss Mónika Mária és Skultéty Zoltánné eTwinning nagykövetek tartották.

feedback A webinárium során a „MI lenne, ha…?” kérdésköröket jártuk körbe a mesterséges intelligencia világában. Az érdeklődők betekintést nyerhettek abba, hogy a mesterséges intelligencia hogyan segítheti a munkánkat, miként integrálható a tanórai környezetbe, a tanítási-tanulási folyamatokba. A mesterséges intelligencia alapú alkalmazások nagy iramban fejlődnek, ami előrevetíti, hogyan alakíthatja át a technológia az iskolák világát az elkövetkező évtizedekben. Továbbá támogatja a személyre szabott oktatást és tanulást, a hatékony tananyagkészítést, folyamatosan értékeli és visszajelzésekkel látja el a tanulókat. Mindemellett időtakarékos, tudásbővítésre alkalmas, felkészít az iskolán kívüli világra és nyelvgyakorlás szempontjából is hasznunkra válhat.

Az alábbiakban sorra vesszük a webinárium alatt bemutatott alkalmazásokat, megosztott gyakorlati tapasztalatokat, melyekkel segíthetjük a tanórai munkát:

 1. MI lenne, ha beszélgetnénk?
  Az alkalmazáselérhetősége: fobizz.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Ez egy német nyelvű oldal, így elsősorban nyelvtanárok, illetve németül/angolul tudók számára jelent nagy segítséget. Az alkalmazáson keresztül beszélgetni lehet a mesterséges intelligenciával és nagy előnye, hogy 24 óránál tovább nem tárol adatokat és a pedagógus előre be tudja állítani, hogy a tanulók mely funkciókat használhatják.  
 2. MI lenne, ha dalt írnánk?
  Az alkalmazás elérhetősége: www.songr.ai
  Az alkalmazás rövid leírása: Kétféleképpen lehet dalt írni vele, ha van egy saját szövegünk, amit meg szeretnénk zenésíteni vagy megadhatunk instrukciókat és az alapján fog elkészülni a zene.
 3. MI lenne, ha rajzolnánk?
  Az alkalmazás elérhetősége: www.autodraw.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Egyszerűen és könnyen 2D-s ábrázolásokat tudunk készíteni vele, a kézi vonalakat szimmetrikus, jól megformált ikonokká vagy ábrákká változtatja, amelyek díjmentesen letölthetőek.
 4. MI lenne, ha visszamennénk az időben?
  Az alkalmazás elérhetősége: www.hellohistory.ai
  Az alkalmazás rövid leírása: Helló Történelem! Visszautazhatunk az időben, és személyesen beszélgethetünk minden idők legbefolyásosabb történelmi személyiségeivel.
 5. MI lenne, ha nem mi írnánk?
  Az alkalmazás elérhetősége: audiopen.ai
  Az alkalmazás rövid leírása: Hangjegyzetből, szöveges jegyzetből írott szöveget tudunk generálni az alkalmazás által.
 6. MI lenne, ha közösen terveznénk?
  Az alkalmazás elérhetősége: www.figma.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Egy innovatív megoldásokkal felruházott, interaktív, digitális tervezőeszköz, mellyel kezdők és profik egyaránt minőségi munkát adhatnak ki a kezükből. Nagyon jól lehet használni az alkalmazást a projektmunkában
 7. MI lenne, ha elegáns önéletrajzot készítenénk?
  Az alkalmazás elérhetősége: slidesgo.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Elsősorban prezentációkészítésre használatos, de elegáns önéletrajzot is össze lehet vele állítani.
 8. MI lenne, ha a gyerekek is alkotnának a MI segítségével?
  Az alkalmazás elérhetősége: padlet.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Amennyiben a rajzolás nem igazán az erősségünk a Padlet segítségünkre lesz. Lenyűgöző táblákat készíthetünk vele, továbbá rendszerezhetjük dolgainkat vagy prezentálhatunk is vele.
 9. MI lenne, ha beszélgetnénk 2.0.?
  Az alkalmazás elérhetősége: gliglish.com
  Az alkalmazás rövid leírása: Beszélgetni lehet a mesterséges intelligenciával. Az oldalon 38 nyelvet lehet kiválasztani és hamarosan két újabb nyelvvel fogják bővíteni az alkalmazást.
 10. MI lenne, ha újraszíneznénk?
  Az alkalmazás elérhetősége: palette.fm
  Az alkalmazás rövid leírása: A fekete-fehér fényképeket automatikusan kiszínezi, színessé varázsolja a mesterséges intelligencia.
 11. MI lenne, ha a MI „olvasná el”?
  Az alkalmazás elérhetősége: chatpdf.com
  Az alkalmazás rövid leírása: A PDF dokumentum tartalmát dolgozza fel a mesterséges intelligencia. A dokumentum feltöltése után az AI chatbot összefoglalja és megválaszolja a számunkra felmerülő kérdéseket.
 12. MI lenne, ha kérdéseket tennénk fel?
  Az alkalmazás elérhetősége: iwitness.usc.edu
  Az alkalmazás rövid leírása: Az oktatási célzatra készült oldalon videóinterjúk gyűjteménye érhető el tanárok és diákok számára és az oldal újdonsága, hogy kommunikálhatunk is rajta.

A webinárium videó formában itt érhető el.

A webinárium prezentációja innen tölthető le.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön minden aktualitásról az alábbi linken.

Sikeres együttműködést és eredményes munkát kívánunk minden kedves pedagógusnak!

Forrás: eTwinning.hu

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek