Online eTwinning Éves Konferencia – Well-being in school ‒ az iskolai jóllétről
2024/07/07 09:30
182 megtekintés

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont idén is online rendezi meg az év legfontosabb eTwinning-eseményét, 2024. szeptember 26-28-a között. További információ a részletes leírásban.

eveskonferencia Az Online eTwinning éves konferencia ‒ Well-being in school ‒ az iskolai jóllétről angol nyelvű programjaira szeretettel várják az eTwiningező pedagógusokat, oktatókat, iskolaigazgatókat, oktatási politikában érdekelteket és a kutatókat – az oktatási rendszer minden szintjéről (köznevelés, szakképzés, óvodapedagógia, pedagógusképzés) valamint a pedagógusképzőket és a pedagógushallgatókat, illetve mindenkit, akit érdekelnek az oktatás aktuális kérdései és legújabb trendjei.

Az előadásokra és workshopokra olyan magyarországi köznevelési vagy szakképzési intézményben tanító, kezdő vagy haladó eTwinningező pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek az angol nyelvtudása lehetővé teszi az online konferencián való aktív, eredményes részvételt.

1. nap: szeptember 26.(csütörtök) 14:00-17:00 – plenáris előadások és ünnepélyes díjátadó

(online és nyilvános lesz - a linkhivatkozást a későbbiekben tesszük közzé)

A további napokon az online workshopokon előzetes regisztrációval vehetnek részt:

2. nap: szeptember 27. (péntek) 10:00-17:30-ig – workshopok és kerekasztal beszélgetés a digitális jóllét témájáról

3. nap: szeptember 28. (szombat) 9:30-13:00-ig -workshopok és a konferencia zárása.

Az esemény programtervezete >>

Az esemény célja: felhívni a figyelmet arra, hogy az eTwinning hogyan segítheti a pedagógusokat az idei év témájának – Well-being in school ‒ az iskolai jóllét – az iskolákban való alkalmazásában. Az eTwinning közösség támogatja a rugalmasságot, a diákok megerősítését és olyan tanulók képzését, akik készek boldogulni a gyorsan változó körülmények között a kihívásokkal teli világban.

Az alábbi témák lesznek az esemény fókuszában:

  • az iskolai jólléttel kapcsolatos legújabb kutatások, irányzatok és jó gyakorlatok bemutatása, valamint a szociális-emocionális készségek fejlesztése és a tanulók szerepvállalásának előmozdítása
  • a tanári együttműködés és a szakmai fejlődés népszerűsítése: elősegíteni a tanárok közötti együttműködést és tudásmegosztást, lehetőségek biztosítása, amelyek javítják a jóllét megértését és hatékony eszközökkel látják el az oktatókat a tanulók jóllétének elősegítésére
  • a legjobb gyakorlatok terjesztése: a bevált gyakorlatok és az olyan sikeres eTwinning projektek kiemelése és bemutatása, amelyek hatékonyan integrálják a jóllét témáját, a szociális-emocionális készségek fejlesztését és a tanulók megerősítését, inspirációt és útmutatást nyújtva más oktatóknak

Jelentkezési határidő az online workshopokra: 2024. július 31-én éjfélig

Az esemény időpontja: szeptember 26-28.

Jelentkezés és részvétel menete: Az etwinning-kozpont@oh.gov.hu címre küldött üzenetben tudják jelezni részvételi szándékukat. A levélben kérjük, adják meg nevüket és iskolájuk nevét, a tárgyban tüntessék fel: eTwinning éves konferencia

A résztvevőknek emailben fogjuk megküldeni a regisztrációs linket.

Kérjük, a jelentkezés előtt alaposan gondolják át, hogy a rendezvény időpontjában szabaddá tudják-e tenni magukat és részt tudnak-e venni a szeminárium legalább kétharmadán. Az eseményre mobil eszközön keresztül is bekapcsolódhatnak.

A részvételhez rendelkezniük kell eTwinning regisztrációval, az új European School Educatio Platform-on. 

A részvételről digitális részvételi oklevelet állít ki a Központi Szolgáltató Pont. 

Forrás: eTwinning.hu

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek