Weboldal a kódolás tanulásáról és tanításáról: erre volt szükséged
2015/08/11 11:35
3310 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szeretnél megtanulni kódolni? Szeretnéd a kódolást játékos módon tanítani? Látogass el az európai kezdeményezés eredményeképpen létrejött weboldalra, amelynek jelmondata „all you need is {C<3DE}”, azaz a kódolás mindaz, amire szükséged van.

allyouneedis

Az allyouneediscode.eu weboldalon tanulók, tanárok és felnőttek is találhatnak olyan tartalmakat, amelyek segítségével kipróbálhatják a kódolást, és felfedezhetik az ebben rejlő lehetőségeket. Tanárok számára számos továbbképzési lehetőség és segédanyag kínálkozik a kódolás tanítása terén már az alsó tagozatos korosztálytól kezdve. Tanulók számára számos olyan weboldalt kínál a felület, amelyeken grafikus programozási nyelvekkel ismerkedhetnek játékos módon, felnőttek számára pedig online kurzusokat gyűjt össze az oldal. Természetesen minden, a kódolás népszerűsítésével kapcsolatos hírről, eseményről, pályázati lehetőségről is értesülni lehet a weboldalon.

A weboldal egy európai kezdeményezés eredményeképpen jött létre, amelynek célja, hogy a területen érintettek összefogásával terjessze a kódolás tanulását és tanítását. A kódolás népszerűsítését az informatikai szektorban jelen lévő számos betöltetlen állás is indokolja. A kezdeményezés szerint a kódolás az európai oktatási rendszerekben kulcsfontosságú kompetenciának tekinthető.