BETT Showrozat 3. – Tanulási tér
2018/02/15 08:00
3116 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Harmadik cikkünk a tanulási terekről szól.

bett2-1

A kiállításon bútorgyártással foglalkozó cégek is jelen voltak, és az informatikai vonatkozású termékek, például laptopok töltésére szolgáló tárolók, táblaállványok mellett egyszerű iskolabútorzati termékeket is kínáltak.

Két standon is megjelent a berendezést a tanulási tevékenységeknek alárendelő szemlélet – az általuk kiemelt tevékenységek a Gyülekezz! Működj együtt! Fedezd fel! és a Reflektálj!

Több gyártónak is van lépcsőzetes ülőalkalmatossága, ami arénaszerű elrendezést tesz lehetővé, és jó kiegészítője lehet tanulói bemutatóknak, vagy informális térben is elhelyezhető. Különböző kuckók lehetnek az olvasás helyszínei, a nagyobb, 2-4 fős leválasztott terek pedig alkalmasak csoportmunkára vagy reflexióra. Több gyártónak van különlegesebb formájú, többféleképpen összerendezhető tanulói asztala. Olyan asztal megoldások is vannak, amelyekbe igény szerint besüllyeszthetők a monitorok.

bett2-2 Zioxi olvasókuckók, összetolható asztalok és függőleges elosztó-oszlop

bett2-3 Learniture ülésként és asztalként is használható bútor-rendszer, filccel írható felületek

bett2-4a
bett2-4b
bett2-4c
bett2-4d
Amikor az asztallap nem téglalap alakú

Gyártók és linkek

Makerspace

A Tufts Egyetemen működik egy olyan műhely, amely több makerspace-t is összefog, szakmailag támogatja új makerspace-ek létrehozását és a maker mozgalom kutatásával is foglalkozik. A Tufts Egyetem hálózatában akad felnőtt, egyetemista és óvodás makerspace is. A Milyen eszközt vegyünk? kérdésre az a válaszuk, hogy a leendő felhasználók érdeklődését kell figyelembe venni a döntésnél, mert a maker kultúra lényege az érdeklődésből fakadó alkotás és a tudásmegosztás. A műhelyet bemutató előadó felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban sok alulról szerveződő makerspace fehér középosztálybeli férfiak közössége, egy iskolában azonban mind társadalmi, mind nemi szempontból törekedni kell a lehető legszélesebb közönség megszólítására.

A makerspace-ek, innovatív alkotóműhelyek terjedésével összhangban a LEGO-nak még ilyen tematikájú készlete is van. Egészen pontosan Oliviának, a Friends sorozat egyik figurájának van egy saját kreatív laborja:

bett2-5

Olvasd el a sorozat többi cikkét:

Kapcsolódó anyagok:

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást.
2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást.
2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást.
2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Második cikkünk a robotikáról szól.
2018. január 24-én nyílt meg a 30. londoni BETT Show.