D3 MOBILE ötödjére is!
2017/03/07 11:39
2252 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Spanyolországban található Santiago de Compostella Egyetemen immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi 3D modellező bajnokság telefonnal vagy tablettel, melyre jelentkezhetnek diákok és tanáraik. 

A 3D modellezés azt jelenti, hogy létrehoznak egy olyan virtuális ábrát, alakot, mely megegyezik a valósággal. Ez egyszerűen elvégezhető egy alkalmazás (D3MOBILE) segítségével. A 3D modellezést használják sportolók (F1 versenyzők és kerékpárosok), különböző játékok fejlesztői, illetve arra is alkalmas, hogy segítségével megőrizhessük kulturális örökségünket. Ennek az ingyenes és teljes mértékig online tudományos diák versenynek célja, hogy támogassa azokat, akik érdeklődnek a természettudományok iránt és bemutassa nekik a 3D modellezést.

modellezés

A versenyhez való csatlakozáshoz nincs is másra szükség, mint egy okostelefonra vagy tabletre, egy PC-re vagy Apple számítógépre és internetkapcsolatra, melyre a regisztrációkor megadott programot kell letölteni. A felkészülést segítik az online útmutatók és a fórum illetve lehetőség van az e-mail-en való kommunikációra is.


D3MOBILE alkalmazásnak az UNESCO a fővédnöke, mert a mobil tanulás, az e-learning és a nyílt oktatási tartalmak hatékonyabbá teszik a tanulást és a tanítást.

A bajnokságra jelentkezhetnek 12-18 év közötti diákok a világ bármely részéről. A résztvevő csapatok 2-4 diákból és egy tanárból állhatnak. A csapatoknak 2017 március 14-ig regisztrálniuk kell a versenyre a következő oldalon. A bajnokság során három feladatot kell teljesíteni áprilisban melyekről bővebb információt a regisztráció után kapnak a jelentkezők. Több értékes díjat (okostelefont, tabletet) lehet nyerni. Eredményhirdetés várhatóan júniusban lesz. A kérdésekre a versennyel kapcsolatban a következő linken található válasz.