Ez megmosolyogtat!
2012/07/04 08:00
1631 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A mosolya nemcsak boldoggá, de szebbé is tesz – többek között ezt is szem előtt tartva hozta létre Yoko Ono azt az alkalmazást, mely mosolyokat gyűjt. 

smilesfilm1_520

A japán képzőművész és békeaktivista kitalált valami egészen újat: létrehozott egy olyan alkalmazást az okostelefonok számára, mely az egész világról összegyűjti a mosolyokat.

Fotót bárki tölthet fel, csupán egy Twitter account, és egy telepített Instagram szükséges hozzá. A beküldött mosolyok segítségével a művész filmet készít majd.
Aki részt akar venni, nem kell mást tennie, mint mosolyognia a kamerába, majd az Instagrammal készült képet feltöltenie Twitterére és elküldenie a #smilesfilm –re. Ha mindezzel megvagyunk, csak várnunk kell.

Yoko Ono még 1960-ban találta ki azt az ötletet, hogy készít egy olyan filmet, melyben a világ összese emberének mosolya szerepelne. A „Mosolyfilm” projekttel ez ma már könnyen megvalósítható, hisz digitálisan szinte az egész világ elérhető.

smilesfilm2_520

"A mosoly a legegyszerűbb módja annak, hogy vigyázzunk az egészségünkre és jó érzéssel töltsünk el másokat" – nyilatkozta Yoko.

Az elmúlt egy hónapban 3300 fotót töltöttek fel a lelkes felhasználók, ezeket a hivatalos honlapon bárki megtekinthet.

Maga a projekt egyébként még 2009-ben indult el, ám eredetileg három helyszínen: Tokióban, Berlinben és Újdelhiben felállított fotófülkékben készített mosolyfelvételeket használtak volna.

A fotókat egyébként szeptember 9-ig meg is lehet nézni a londoni Serpentine Galleryben, ahol kiállították.

Te már feltöltötted a fotódat? Írd meg kommentben!