Iskolai digitális stratégia kialakítása a SELFIE eszköz segítségével
2021/10/21 21:03
1461 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A digitális technológiák integrálása az oktatásba összetett feladat. Ehhez olyan átfogó digitális stratégiára van szükség, amely az iskola minden területére kiterjed.  A Building a School Digital Strategy MOOC segít Önnek felmérni iskolája digitális technológia használatának aktuális szintjét és kijelölni egy fejlődési utat, lefektetni ezzel az iskola digitális stratégiájának alapjait.

selfie

A kurzus segít:

  • meghatározni azt, hogy milyen módon lehet a digitális technológiát úgy használni az iskolában, hogy az a diákok tanulását maximalizálisan támogassa.
  • kialakítani egy világos koncepciót a digitális technológia iskolai használatára vonatkozóan.
  • meghatározni ennek a digitális stratégiának alapjait, és kidolgozni egy cselekvési tervet a stratégia megvalósítására.

A kurzus időtartama:

2021. október 25. hétfő –2021. december 1, szerda
(5,5 hét, plusz 1,5 hét türelmi idő, 4 modul)

A kurzus minden olyan pedagógus illetve intézményvezető számára hasznos információkkal szolgál, akik szeretnék iskolájuk digitális stratégiáját kidolgozni.

A kurzus nyelve: angol

URL:  https://bit.ly/SELFIEmooc

A kurzust a School Education Gateway Teacher Academy hirdeti meg.

A résztvevőknek rendelkezniük kell/létre kell hozniuk egy felhasználói fiókot az School Education Gateway-n, de eTwinning fiókjukkal is be tudnak jelentkezni a tanfolyamra.

Mivel a a társak általi, egymástól való tanulás (peer learning) fontos eleme a kurzusnak, ennek megkönnyítésére egy zárt Facebook-csoportot hoztak létre, amelyhez az alábbi linken lehet csatlakozni:

A résztvevők a tanfolyam sikeres elvégzése után digitális jelvényt és tanúsítványt kapnak.

Csatlakozzon Ön is!

selfie2

A témához kapcsolódóan két részből álló, angol nyelvű webinárium sorozat indul 2021. november 3-án a SELFIE for Teachers tanári önértékelő eszköz használatának bemutatására. Az eszköz lehetőséget nyújt a tanároknak digitális kompetenciaszintjük felmérésére és rávilágít az esetlegesen fejlesztendő területekre is.

Kezdési időpontok: 2021. november 3 és november 5.

Célcsoport: általános iskolai és középiskolai tanárok

Regisztráció.

Azok a résztvevők, akik mindkét webináriumon részt vettek, elvégezték az előírt rövid tevékenységeket és kitöltötték a visszajelző kérdőívet, digitális tanúsítványt kapnak.