Megnyitott a Google Mikulásfalva!
2016/12/06 09:36
1863 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

24 adventi alkalmazás tanároknak, amivel gyorsabban itt lesz a karácsony

google-mik

Hópehely kódolás, karácsonyi hagyományok a világ körül és a Mikulás útjának virtuális követése – ez csak három abból a 24 alkalmazásból, amivel a Google készült az idei adventi időszakra. A tanterembe közveltenül bevihető megoldások az Adwordsblog cikkében, "vendégségben" a Modern Iskola oldalán.

A Santa’s Village, vagyis Mikulásfalva oldalon – ami egyébként természetesen minden eszközről elérhető –  ugyanis karácsonyig minden nap új játékkal, interaktív feladattal találkozthatnak az érdeklődők a már megszokott játékos, színes képi világban.

A kampánynak nem titkolt edukációs célja is van, az oktatási anyagok fül alatt ugyanis a játékos feladatok akár tantermi keretek között is alkalmazhatók a kódoláshoz szükséges gondolkodásmód megalapozására, illetve a Google Térképen alapuló játék a földrajzi ismeretek bővítésére is alkalmas lehet. Tanérként vagy szülőként kategóriák közül válogatva bukkanhatunk a különböző fejlesztési területekre – földrajz, számítástechnikai ismeretek, nyelvek és társadalmi tanulmányok – a letölthető tanóra vázlatok pedig ingyenesen állnak rendelkezésünkre.

Forrás itt.