Mi történt mostanában az eBiztonság Minősítés portálon?
2014/07/30 16:33
1341 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az alábbiakban a legfrissebb hírekről számolunk be.

Magyarországon is halad a regisztráció!

Nemrég regisztrált az 1000. tanár az eBiztonság Minősítés portálon, és ezzel párhuzamosan tovább nőtt az minősítésért folyamodott iskolák száma: immár 350 intézmény szerzett valamilyen eBiztonság Minősítést!

Magyarországon az utóbbi három hónap alatt 5 intézmény regisztrált a felületen és ebből négy intézmény szerzett rögtön Bronz minősítést. Gratulálunk ezeknek az iskoláknak!

Amennyiben az Ön intézménye is szeretne részt venni az eBiztonság Minősítés népszerűsítésében és szeretne Bronz, vagy később magasabb fokozatot szerezni, látogassa meg az esafetylabel.eu oldalt és kövesse az alábbi oldalon (http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/hirek/ebiztonsag-minosites-hazai-iskolaknak) található leírást a regisztrációhoz és a minősítés megszerzéséhez!

esafety520

eSafety források

Az alábbi videó (Look up) igen népszerűnek bizonyult a brit iskolákban. Segítségével egy, a közösségi médiáról szóló osztálytermi beszélgetést is bevezethetünk vagy felhívhatjuk a tanulók figyelmét arra, hogyan lehet valakinek nagyon sok Facebook barátja úgy, hogy közben mégis magányosnak érzi magát. A videóból az is kiderül, hogyan maradhatunk ki a valós életből, ha folyamatosan csak a képernyőt nézzük, ugyanakkor a szülők számára is hasznos lehet ez a videó.

Szavazás

A legutóbbi szavazásban résztvevők az eBiztonsággal kapcsolatos képzéseken való részvételre volt kíváncsi. Az eredmény eléggé megosztó lett: a kitöltők 35%-a vett részt eBiztonsági képzésen az elmúlt évben, 12% azt megelőzően, míg 43% soha nem volt ilyen képzésen. A fennmaradó 10 % inkább olyan képzéseken vett részt, ahol eBiztonsági témák is megemlítésre kerültek. Ebben a hónapban a szavazás azt kutatja, hogy mennyire támogatják a pedagógusok az eBiztonsági iskolai jelenlétét, mennyire működnek közre abban.

eBiztonságos tipp - Ne féljen a fórumon az idegen nyelvű beszélgetésektől!

A görög pedagógusok igen aktívak az esafetylabel.eu fórumon és szívesen megosztanák tapasztalataikat határon kívül is. Amennyiben nem beszél görögül, attól még követheti a beszélgetést. A fórumoldalon, balra, talál egy beépített fordító funkciót, mely segít megérteni a beszélgetés lényegét. A beszélgetésekre bátran válaszoljon egy Ön által választott nyelven.