eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

5 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

2 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

5 éve
A kategória cikkei
Beszélni könnyű!?

Beszélni könnyű!?

Az informatika érettségik írásbeli, gyakorlati része már lezajlott, a szóbelik vannak soron. Mire érdemes figyelni, készülni a szóbeli érettségin, ezt taglalja cikkünk.
8 éve
Elsősegély mobilon

Elsősegély mobilon

Egy életveszélyes sérült, egy hirtelen szívhalott túlélési esélyei az első három percben dőlnek el. Ha van a helyszínen elsősegélynyújtásban jártas, túlélhetik, ha nincs akkor nem.
8 éve
Utazás múltba és jövőbe

Utazás múltba és jövőbe

Szeged az uniós forrásoknak köszönhetően egy új színfolttal gazdagodott a közelmúltban, a Szent-Györgyi Albert Agorával. A számos közösségi térből és kiállításból most csak kettőt mutatunk be, és persze az épületről is ejtünk azért egy pár szót.
8 éve
Informatika középszint

Informatika középszint

2013. május 21-e, kedd volt idén a középszintű informatika érettségi napja. Több mint húszezer diák várta a 8 órát. Igazi nagy meglepetés a magyar nyelvű vizsgán nem érte őket, a már megszokott ismeretköröket kérte számon a feladatsor. Nézzük meg részletesebben, mit is!
8 éve
Google Art Project

Google Art Project

Érdekel a Nemzeti dal eredeti kézirata, vagy az ausztrál őslakosok sziklarajzai? Megnéznéd Rembrandt portréit vagy Van Gogh festményeit, de nincs időd vagy pénzed elutazni? Az internet és a Google leveszi a válladról ezt a terhet. Az előbb említett dolgok ízelítőnek olyannyira kevesek, hogy még csak a felszínt sem karcolgatják. Több száz múzeum több ezer képe, szobra, használati tárgya tekinthető meg tökéletes minőségben a Google Art Project keretében.
8 éve
Az internet világnapja

Az internet világnapja

1991előtt hazánkban viszonylag kevés ember hallott az internetről, általában a számítógép-hálózatokról is csak alig néhányan. A közelmúltban ünnepeltük, hogy a WWW 20 éves. Hogyan vált ez az eszköz és ez a szolgáltatása ilyen hihetetlenül gyorsan napjaink részévé?
8 éve
Street View hazánkban is

Street View hazánkban is

Hosszas egyeztetés után, 2013. április 23-án indult útjának a már mindenki számára elérhető Google Street View (röviden GSV) szolgáltatás hazánkban. Miért kellett várni az első felvételek megszületése után eddig? Ezt vizsgáljuk meg.
8 éve
Informatika emelt szinten

Informatika emelt szinten

2013. május 13-i informatika emelt szintű érettségi kisebb meglepetéseként a magyar nyelvű vizsgán újra weblapkészítés és grafikai feladat szerepelt elsőként, míg az angol nyelvű feladatsor szövegszerkesztési példával nyitott. A többi feladat viszont jóllehet eltérő módon, de már hasonló tudást kért számon. Nézzük mit is!
8 éve
Phabletek - mindenre jók?

Phabletek - mindenre jók?

Tíz éve még kinevették azt, aki egy 3,5 hüvelykes PDA-val telefonált, ma már pedig az látható, hogy az okostelefonok egyre nagyobbak lesznek. Miért tud egyre több embert meghódítani a táblagépeknél éppen hogy kisebb készülék? Erre próbálunk fényt deríteni.
8 éve
Utcaképek Magyarországról

Utcaképek Magyarországról

2013. április 23-án elindult a Google Street View szolgáltatása hazánkban. Az összes települést végigjárta a Google autója, a kisebbekben egyelőre csak a főutcákat lehet pásztázni. A mellékutcákat majd a jövőben fogják végigfényképezni. De gyakorlatilag már most végig lehet járni az egész országot, vagy akár egész Közép-Európát, illetve csaknem az egész világot a monitor előtt ülve. A szolgáltatást nagyszerűen lehet használni mind a hétköznapi életben és az oktatásban is.
8 éve