eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

7 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

5 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

7 éve
A kategória cikkei
Adj hangot neki! – Ingyenes hangeffektek a BBC-től

Adj hangot neki! – Ingyenes hangeffektek a BBC-től

Taps, gyerekzsivaj, netán kakukkosóra? Vagy repülő, motor és egy kis bégetés? Mind-mind megtalálható a BBC Sounds Effects tárában, ahol több ezer hangeffektus között böngészhetünk.
5 éve
Veszélyek az interneten II.

Veszélyek az interneten II.

Álhír vagy valóság: hogyan leplezzük le Pinokkiót, ha nem nő látványosan az orra?
6 éve
Veszélyek az interneten I.

Veszélyek az interneten I.

Az UNICEF adatai szerint naponta több mint 175 000 gyerek próbálja ki az internetet életében először, amely minden félmásodperben egy újabb gyermeket jelent. Az internet és digitális eszközök szerepét és jelentőségét az oktatáspolitika résztvevői is felismerték, s egyre intenzívebben hangsúlyozzák azok használatát az iskolákban. Mindehhez azonban elengedhetetlen, hogy a tanárok és szülők odafigyeljenek az online biztonságra, hiszen nem pusztán az információ mennyiség nagy, de a veszély is, amely fenyegeti a felnövekvő generációkat. A cikksorozat célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a veszélyforrásokra, amelyekkel az interneten találkozhatunk.
6 éve
BETT Showrozat 2.

BETT Showrozat 2.

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Második cikkünk a robotikáról és a programozásról szól.
6 éve
BETT Showrozat 3.

BETT Showrozat 3.

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Harmadik cikkünk a tanulási terekről szól.
6 éve
BETT Showrozat 4.

BETT Showrozat 4.

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Negyedik cikkünk a személyre szabott tanulásról és az analitikáról szól.
6 éve
BETT Showrozat 5.

BETT Showrozat 5.

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Ötödik cikkünkben kitérünk minden olyan érdekes termékre, ami az előző négy cikkből kimaradt.
6 éve
BETT Showrozat 1. – Trendek

BETT Showrozat 1. – Trendek

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Első cikkünk az idei trendekről szól.
6 éve
Pályázatok tanároknak

Pályázatok tanároknak

A Scientix három új izgalmas versenyt hirdet természettudományt tanító tanároknak az MTMI Felfedező Hetére. A nyertesek meghívást kapnak Brüsszelbe a Future Classroom Labnél megszervezett Workshopra 2017. június 23 és 25 között. (A nyertesek számára a Scientix fedezi a repülőjegyek és a szállás költségét.) A jelentkezni két versenyszámra lehet 2017. április 23-ig.
7 éve
Új MOOC - online biztonság

Új MOOC - online biztonság

A European Schoolnet és az Insafe új MOOC-ot indít 2017. április 10-étől. 2017-ben az online biztonság témaköre a tananyag szerves részét képezi. A téma számos kérdést vet fel mely érinti a tanulókat, szülőket és a szélesebb iskolai közösséget is. Egyre több iskola használja a technológiát, mint eszközt, hogy megtámogassa a tanítást, ezért nagyon fontos, hogy mind a diákok, mind pedig a dolgozók tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet ezeket biztonságosan és felelősséggel kezelni.
7 éve
1234567 / 17