eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

3 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

10 hónapja
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

3 éve
A kategória cikkei
IM buktatók

IM buktatók

Az azonnali üzenetküldés egyrészről megkönnyíti életünket, másrészről izgalmas problémákkal is szórakoztat bennünket.
5 éve
Mi is az a webkettő?

Mi is az a webkettő?

Sokat hallani mostanság webkettes szolgáltatásokról. De mit is jelent pontosan a webkettő? És van olyan, hogy „webegy”?
5 éve
Mutasd a profilodat, megmondom, ki vagy!

Mutasd a profilodat, megmondom, ki vagy!

Próbáljuk ki: ha beütjük a saját nevünket a keresősávba, milyen oldalakat, milyen információt kapunk magunkról az interneten? Tudatában vagyunk ennek? És vajon ez az, amit szeretnénk látni? Mennyire alakítható tudatosan a digitális identitás?
5 éve
Csillaghajók a Gutenberg-galaxisban

Csillaghajók a Gutenberg-galaxisban

Gondolta volna a kedves Olvasó, hogy rövidesen magunk mögött hagyjuk a Gutenberg-galaxist? Igen, mi, az emberiség, mindnyájan.
5 éve
The Physics Classroom

The Physics Classroom

A Physics Classroom olyan online fizika témájú weboldal, amely azoknak az interaktív tartalmaknak a gyűjteménye, amelyekkel a fizika könnyen, és szinte szórakozva tanulható. Van ilyen egyáltalán? A fizikát lehet könnyen és szórakoztatóan tanulni?
5 éve
Planetárium a szobában?

Planetárium a szobában?

A Stellarium egy ingyenes, nyílt forráskódú számítógépes szoftver, egy planetáriumprogram. Egy valós 3D-s látványt jelenik meg szemeink előtt, mintha tényleg szabad szemmel, binokulárral vagy távcsővel néznénk az eget.
5 éve
Történelmi képek, Flickr

Történelmi képek, Flickr

Az Internet Archive Book Images oldalon a látogatók szabadon másolhatják, és díjmentesen használhatják a több mint 500 évet felölelő képek gyűjteményét.
5 éve
Kellemes nyári időtöltések

Kellemes nyári időtöltések

Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást a növények iránt érdeklődőknek. A nyárvégi szabadidő kiválóan alkalmas, hogy érdeklődésből megnézzük ezeket.
5 éve
Levél a világhálón

Levél a világhálón

1971 októberében Ray Tomlison egy olyan kommunikációs formát valósított meg, amely 43 év távlatából igazi mérföldkőnek számít az infokommunikáció történetében. Az első elküldött e-mail tartalmára ugyan már senki sem emlékszik, egy azonban biztos, hogy mindennapjaink részé vált ez a pofonegyeszű és villámgyors kapcsolatfelvétel.
5 éve
Fizika a NAVA-n

Fizika a NAVA-n

A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára. Gyűjtőkörébe a következő csatornák magyar gyártású, illetve magyar vonatkozású műsorai tartoznak: M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió.
5 éve
1234567 / 16