eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

7 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

5 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

7 éve
A kategória cikkei
Planetárium a szobában?

Planetárium a szobában?

A Stellarium egy ingyenes, nyílt forráskódú számítógépes szoftver, egy planetáriumprogram. Egy valós 3D-s látványt jelenik meg szemeink előtt, mintha tényleg szabad szemmel, binokulárral vagy távcsővel néznénk az eget.
9 éve
Történelmi képek, Flickr

Történelmi képek, Flickr

Az Internet Archive Book Images oldalon a látogatók szabadon másolhatják, és díjmentesen használhatják a több mint 500 évet felölelő képek gyűjteményét.
9 éve
Kellemes nyári időtöltések

Kellemes nyári időtöltések

Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást a növények iránt érdeklődőknek. A nyárvégi szabadidő kiválóan alkalmas, hogy érdeklődésből megnézzük ezeket.
9 éve
Levél a világhálón

Levél a világhálón

1971 októberében Ray Tomlison egy olyan kommunikációs formát valósított meg, amely 43 év távlatából igazi mérföldkőnek számít az infokommunikáció történetében. Az első elküldött e-mail tartalmára ugyan már senki sem emlékszik, egy azonban biztos, hogy mindennapjaink részé vált ez a pofonegyeszű és villámgyors kapcsolatfelvétel.
9 éve
Fizika a NAVA-n

Fizika a NAVA-n

A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára. Gyűjtőkörébe a következő csatornák magyar gyártású, illetve magyar vonatkozású műsorai tartoznak: M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió.
9 éve
Az eBiztonság Minősítés portál hírei

Az eBiztonság Minősítés portál hírei

Az alábbiakban a legfrissebb hírekről számolunk be.
9 éve
Okosszemüveg a suliban?

Okosszemüveg a suliban?

Hamarosan kis hazánkba is megérkezik a viselhető eszközök egyik legújabb fajtája, az okosszemüveg. Nem kell már sokat várni és itthon is teljesen természetessé válhat az okosszemüvegek használata éppen úgy, mint most az okostelefonoké. De valójában mi is ez a technológia és hol vehetnénk hasznát?
10 éve
Hallva látni, látva hallatni

Hallva látni, látva hallatni

A fogyatékkal élők számára számos új magyar és külföldi fejlesztés készült. Ezek közül mutatunk be párat, amelyek az élet más területén is hasznosak lehetnek.
10 éve
Mi legyen a régi gépekkel?

Mi legyen a régi gépekkel?

A Windows XP támogatása a várakozásoknak megfelelően valóban megszűnt 2014. április 8-án. Előtte hetekkel némi lelki ráhatásként az oktatási intézményekben használt gépeken figyelmeztetés jelent meg, automatikusan feketére váltott háttérrel, hogy a verzió elavult, esetleg illegális is. A rendszergazdák számára is kihívás volt a jogtisztán használt gépek mentesítése a figyelmeztetés alól. A kérdés persze most már más: mire és hogyan használható biztonságosan a Windows újabb verzióit futtatni nem képes géppark?
10 éve
Informatika középszint

Informatika középszint

Szokásosan az írásbeli érettségi időszak második hetén került sor a középszintű informatika gyakorlati vizsgájára, 2014. május 16-án, délelőtt, 180 percben. A korábbi évekhez hasonlóan ezernél több helyszínen majd 23 ezer diák dolgozott.
10 éve
2345678 / 17