eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

3 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

10 hónapja
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

3 éve
A kategória cikkei
Az eBiztonság Minősítés portál hírei

Az eBiztonság Minősítés portál hírei

Az alábbiakban a legfrissebb hírekről számolunk be.
5 éve
Okosszemüveg a suliban?

Okosszemüveg a suliban?

Hamarosan kis hazánkba is megérkezik a viselhető eszközök egyik legújabb fajtája, az okosszemüveg. Nem kell már sokat várni és itthon is teljesen természetessé válhat az okosszemüvegek használata éppen úgy, mint most az okostelefonoké. De valójában mi is ez a technológia és hol vehetnénk hasznát?
5 éve
Hallva látni, látva hallatni

Hallva látni, látva hallatni

A fogyatékkal élők számára számos új magyar és külföldi fejlesztés készült. Ezek közül mutatunk be párat, amelyek az élet más területén is hasznosak lehetnek.
5 éve
Mi legyen a régi gépekkel?

Mi legyen a régi gépekkel?

A Windows XP támogatása a várakozásoknak megfelelően valóban megszűnt 2014. április 8-án. Előtte hetekkel némi lelki ráhatásként az oktatási intézményekben használt gépeken figyelmeztetés jelent meg, automatikusan feketére váltott háttérrel, hogy a verzió elavult, esetleg illegális is. A rendszergazdák számára is kihívás volt a jogtisztán használt gépek mentesítése a figyelmeztetés alól. A kérdés persze most már más: mire és hogyan használható biztonságosan a Windows újabb verzióit futtatni nem képes géppark?
5 éve
Informatika középszint

Informatika középszint

Szokásosan az írásbeli érettségi időszak második hetén került sor a középszintű informatika gyakorlati vizsgájára, 2014. május 16-án, délelőtt, 180 percben. A korábbi évekhez hasonlóan ezernél több helyszínen majd 23 ezer diák dolgozott.
5 éve
Érettségi tételek - Informatika emelten 2014-ben

Érettségi tételek - Informatika emelten 2014-ben

Aki idén szövegszerkesztést várt az emelt szintű informatika érettségin, az csalódott, mert grafikai elemekkel tűzdelt bemutató készítése volt a feladat megszokott táblázatkezelés és a többtáblás adatbázis mellett, és persze a programozás sem maradt el.
5 éve
Megújuló Sulinet hálózat

Megújuló Sulinet hálózat

Az 1997-ben elindított Sulinet hálózat technikailag közel 10 éve nem került központilag fejlesztésre. Ezalatt az otthonokban is elérhető alapvető sávszélesség 64 kbps-ról 10 Mbps-ra nőtt, ami várható is volt a Moore-törvény alapján, de ma is még jó pár intézmény ennél lassabb kapcsolatú. Ezt a nagy lemaradást igyekszik most az NIIFI, azaz a Nemzeti Információs Infrastruktúra Intézet bevonásával behozni az állam, sőt egy kicsit előre is gondolva fejleszteni.
5 éve
A Google SketchUp alapjai

A Google SketchUp alapjai

A rajzolás szinte minden kisgyermek kedvenc időtöltése. A nagyobbak számára a számítógép újabb lehetőségeket nyit: 3D-s rajzokat is tudunk készíteni, akár professzionális kivitelben. A Google SketchUp programja mindezt ingyen is lehetővé teszi.
5 éve
Szabadságjogi tanórák

Szabadságjogi tanórák

A TASZ a Magyar Helsinki Bizottsággal és az Eötvös Károly Intézettel közösen olyan tanóra-mintákat készített a középiskolák számára, amelyek a demokratikus jogállamban legfontosabb szabadságjogok jelentőségével és e jogok gyakorlásával ismertetik meg a diákokat.
5 éve
Könyvtárak a hálón

Könyvtárak a hálón

Az internet hazai megjelenésével szinte azonnal felmerült többekben az ötlet, hogy legyen hazánkban is elektronikus könyvtár. Az első, a Magyar Elektronikus Könyvtár civil kezdeményezésként indult, és ma is egy közhasznú egyesület segíti a fennmaradását. A DIA, a Magyar Digitális Akadémia viszont már komoly állami támogatást élvez, és kevés ország büszkélkedhet hasonló gyűjteménnyel.
5 éve
2345678 / 16