eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

2 éve
Új MOOC - online biztonság

Új MOOC - online biztonság

A European Schoolnet és az Insafe új MOOC-ot indít 2017. április 10-étől.

2017-ben az online biztonság témaköre a tananyag szerves részét képezi. A téma számos kérdést vet fel mely érinti a tanulókat, szülőket és a szélesebb iskolai közösséget is. Egyre több iskola használja a technológiát, mint eszközt, hogy megtámogassa a tanítást, ezért nagyon fontos, hogy mind a diákok, mind pedig a dolgozók tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet ezeket biztonságosan és felelősséggel kezelni.

1 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

2 éve
A kategória cikkei
A változás képei

A változás képei

Földünk folyamatos változásának meghökkentő és látványos dokumentációjára vállalkozott a NASA. Az „Images of change” már nem csak számítógépek számára, hanem tabletek számára is elérhető, (ha iOS operációs rendszerrel rendelkeznek).
4 éve
Képregényhős lettem!

Képregényhős lettem!

Egy program, amellyel szórakoztató képregényszituációba helyezhetjük magunkat és ismerőseiket, és amely egyszersmind kreatív és sokoldalú oktatási alternatívákat kínál.
4 éve
Ezt nézd a YouTube-on!

Ezt nézd a YouTube-on!

Amerikában töretlen a Youtube csatornák népszerűsége, hazánkban még csak most kezdenek éledezni a tartalmak készítői. Az Arc Nélküli Manus-t kevés YouTube felhasználó számára kell bemutatni, hiszen egyike volt az első olyan hazai csatornáknak, amelyek már profi készítők által szórakoztatják a közösségüket. A hazai tudományos csatornák száma nagyon kevés, így először a tíz legnépszerűbb külföldi csatornát mutatjuk be.
4 éve
Gyerekek és internet

Gyerekek és internet

Míg a hatvanas-hetvenes években a televíziózás jelentett új kihívást a szülők számára a kisgyermekek nevelésében, manapság ez az internet használata során lép fel. A gyermekek látják, hogy a szülők és az idősebb testvérek naponta többször neteznek, ma már a gépet is hamar megtanulják önállóan kezelni, de az internetre való „ráengedés” gondosabb felkészítést igényel.
4 éve
Fizika a TED-en

Fizika a TED-en

A TED konferenciák sorozata, olyan előadásoké, amelyeken elhangzó gondolatokat érdemes, sőt kötelező terjeszteni. Nagyon fontos szempont, hogy az előadások pörgősek, ritmusosak legyenek, ezért egy előadó maximum 18 percet kaphat.
4 éve
Búcsú a Windows XP-től?

Búcsú a Windows XP-től?

2014 télközepi tavaszába jelent meg a sokakat lefagyasztó hír, amit sokan nem vettek korábban komolyan: a Microsoft várhatóan 2014. április 8-ától megszünteti a Windows XP hivatalos támogatását, jóllehet a világon működő személyi számítógépek majd 30%-a még mindig ezt futtatja. Emellett új vezérigazgató veszi át a 14 éve irányító Steve Ballmer helyét, aki mögött Bill Gates továbbra is valószínűleg azért ott marad tanácsadóként.
4 éve
Gyerekek és a gép

Gyerekek és a gép

A hordozható és zsebben is elférő számítógép változatok megjelenésével egyre fiatalabb gyerekek is tudnak ezekkel dolgozni, ma már nem meglepő, ha egy óvodás is játszik egy táblagépen vagy éppen egy netbookon egerészik. Szülőként és idősebb testvérként fontos, hogy figyeljünk a számítógépes világban még járatlan első lépéseire, tanítsuk meg az eszközök szakszerű használatára, de óvjuk meg az esetleges veszélyektől, szoktassuk rá már ilyen fiatal korban is az adatainak védelmére.
4 éve
Tévézés tévé nélkül

Tévézés tévé nélkül

Egy felmérés szerint egyre többen váltanak a hagyományos tévézésről át az internetes műsorok megtekintésére. A böngészőkön át elérhető hazai és külföldi tévéadások mellett egyre népszerűbbek a tableteken és az okostelefonokon át elérhető online tévéadások is.
4 éve
Csak nézünk, mint a moziban!

Csak nézünk, mint a moziban!

Alig pár éve jelent meg az első igazi HD felbontású televízió, szinte azonnal jött a 3D-s változata, majd az okostévé, most pedig már a 4k a menő. Mik is ezek a jelzők, és otthoni használatra mit is érdemes venni, ezt nézzük meg.
4 éve
Laboreszközök rajzolása

Laboreszközök rajzolása

A kémiai közlemények, a publikációk és a prezentációk, de akár egy feladatlap sem nélkülözheti a kísérleti összeállítás és az eszközök rajzát. A magyarázat nem ér sokat képi illusztráció nélkül. Vektorgrafikus eszközeivel ebben segít az ingyenesen elérhető ChemSketch program.
4 éve
3456789 / 16