eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

2 éve
Új MOOC - online biztonság

Új MOOC - online biztonság

A European Schoolnet és az Insafe új MOOC-ot indít 2017. április 10-étől.

2017-ben az online biztonság témaköre a tananyag szerves részét képezi. A téma számos kérdést vet fel mely érinti a tanulókat, szülőket és a szélesebb iskolai közösséget is. Egyre több iskola használja a technológiát, mint eszközt, hogy megtámogassa a tanítást, ezért nagyon fontos, hogy mind a diákok, mind pedig a dolgozók tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet ezeket biztonságosan és felelősséggel kezelni.

1 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

2 éve
A kategória cikkei
Animációk az óriásplakátokon

Animációk az óriásplakátokon

A digitális technikát sokan tévedhetetlennek hiszik, és úgy gondolják, hogy az analóg világ divatjamúlt. A digitális fényképezés népszerűségének az sem tud gátat szabni, hogy időnként a felvételeken olyan dolgok is megjelennek, amelyek a témán nem láthatóak. A moaré hatás nem csak megoldandó problémát jelent, hanem újszerű megoldást is hozott a reklámok terén, hiszen megjelentek a mozgóképszerű megoldások az óriásplakátokon.
4 éve
A Scratch koncepciója

A Scratch koncepciója

Az MIT számos oktatási kísérletben vett már részt, többek között az egyetem egyik munkatársa, Seymour Papert munkájának köszönhetően jött létre a LOGO nyelv, vele együtt a teknőcgrafika világa és a Mindstroms LEGO robotvilág. A 2007-ben megjelent Scratch pedig szintén egy kifejezetten gyerekek számára fejlesztett programozási környezet.
4 éve
Pretty Good Privacy

Pretty Good Privacy

2014. február 14-én ünnepelte 60. születésnapját  Philip R. Zimmermann, a PGP (Pretty Good Privacy) megalkotója, ami a legelterjedtebb e-mailtitkosító szoftver lett a világon. Ő tette lehetővé mindenki számára, hogy az RSA titkosítást magáncélokra is lehessen alkalmazni.
4 éve
Újság a neten

Újság a neten

Az újságírás egy nagyon régi, de még ma is folyamatosan változó része a tömegkommunikációnak. Milyen következményei vannak a nyomtatott kiadásról a digitálisra való áttérésnek?
4 éve
A változás képei

A változás képei

Földünk folyamatos változásának meghökkentő és látványos dokumentációjára vállalkozott a NASA. Az „Images of change” már nem csak számítógépek számára, hanem tabletek számára is elérhető, (ha iOS operációs rendszerrel rendelkeznek).
4 éve
Képregényhős lettem!

Képregényhős lettem!

Egy program, amellyel szórakoztató képregényszituációba helyezhetjük magunkat és ismerőseiket, és amely egyszersmind kreatív és sokoldalú oktatási alternatívákat kínál.
4 éve
Ezt nézd a YouTube-on!

Ezt nézd a YouTube-on!

Amerikában töretlen a Youtube csatornák népszerűsége, hazánkban még csak most kezdenek éledezni a tartalmak készítői. Az Arc Nélküli Manus-t kevés YouTube felhasználó számára kell bemutatni, hiszen egyike volt az első olyan hazai csatornáknak, amelyek már profi készítők által szórakoztatják a közösségüket. A hazai tudományos csatornák száma nagyon kevés, így először a tíz legnépszerűbb külföldi csatornát mutatjuk be.
4 éve
Gyerekek és internet

Gyerekek és internet

Míg a hatvanas-hetvenes években a televíziózás jelentett új kihívást a szülők számára a kisgyermekek nevelésében, manapság ez az internet használata során lép fel. A gyermekek látják, hogy a szülők és az idősebb testvérek naponta többször neteznek, ma már a gépet is hamar megtanulják önállóan kezelni, de az internetre való „ráengedés” gondosabb felkészítést igényel.
4 éve
Fizika a TED-en

Fizika a TED-en

A TED konferenciák sorozata, olyan előadásoké, amelyeken elhangzó gondolatokat érdemes, sőt kötelező terjeszteni. Nagyon fontos szempont, hogy az előadások pörgősek, ritmusosak legyenek, ezért egy előadó maximum 18 percet kaphat.
4 éve
Búcsú a Windows XP-től?

Búcsú a Windows XP-től?

2014 télközepi tavaszába jelent meg a sokakat lefagyasztó hír, amit sokan nem vettek korábban komolyan: a Microsoft várhatóan 2014. április 8-ától megszünteti a Windows XP hivatalos támogatását, jóllehet a világon működő személyi számítógépek majd 30%-a még mindig ezt futtatja. Emellett új vezérigazgató veszi át a 14 éve irányító Steve Ballmer helyét, aki mögött Bill Gates továbbra is valószínűleg azért ott marad tanácsadóként.
4 éve
3456789 / 16