eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

5 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

2 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

5 éve
A kategória cikkei
A történetmesélés jövője

A történetmesélés jövője

Egyetemi kurzus? Websorozat? Egy témára szerveződő online fórum? Egyik se, vagy ha tetszik, mindegyik, ez a MOOC. A MOOC egy mozaikszó, az angol „massive open online course” kifejezésből ered, amit magyarra úgy fordíthatnánk: tömeges, nyílt, online kurzusok. Korlátlan számú felhasználó iratkozhat be, végzettségtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül.
7 éve
Realika - Kémia

Realika - Kémia

A kísérletezés, a hétköznapi technikai eljárások és biokémiai folyamatok vizsgálata nélkülözhetetlen a kémiaórán. Az óvónéniktől az egyetemi tanárig mindenki keresi a módszereket, hogy hogyan lehet motiválni a természettudományok irányába a különböző korú gyerekeket, illetve hallgatókat. Egy módszer lehet a sok közül a szimulációk vizsgálata.
7 éve
Lucifer DES néven hódított

Lucifer DES néven hódított

Az utóbbi időben egyre többet hallani az NSA, az amerikai titkosszolgálat kódfejtő részlegének tevékenységéről. Azt már kevesebben tudják, hogy nemcsak a megfejtésben, hanem a titkosítási módszerek alkalmazhatóságában is meghatározó szerepet játszik és játszott a cég már korábban is.
7 éve
Az autoritás a médiában

Az autoritás a médiában

A médiában, az interneten történő tájékozódás során megbízhatónak tűnő információk tömegével találkozunk. De vajon tényleg hiteles az a forrás, amelyet hitelesnek gondolunk?
7 éve
Tartsuk karban!

Tartsuk karban!

Az okostelefonunk vagy éppen a tabletünk a napunk szinte minden percét velünk tölti, de az asztali vagy éppen hordozható gépünk is a mindennapjaink részét alkotják. Pont a folyamatos használatuk miatt sajnos ugyanúgy járnak, mint más hétköznapi eszközeink: idővel bepiszkolódnak.
7 éve
Miért nem én találtam ki?

Miért nem én találtam ki?

Igazából lehet kutatni, felmérésekkel előre megjósolni, de sohasem lehet biztosan tudni, hogy mi lesz az a szoftver, ami képes aratni a számítógépes játékok piacán, és a készítőiket milliárdossá tenni. Az „Angry Birds”, azaz a „Mérges madarak” ezek közé tartozik. Az igazi aratáshoz ma már persze kevés egy jó ötlet, de még a jó játékprogram is, a nagyon tudatos marketing is kell, és ezt az alapjáték készítői igen hamar felismerték.
7 éve
Unicef - HelpAPP

Unicef - HelpAPP

Bántanak? Veszélyben érzed magad? Segíteni szeretnél másoknak? Néhány gombnyomás és megtalálhatod a megoldást.
7 éve
Különleges játékvezérlők

Különleges játékvezérlők

Nem megszokott, hogy az elektronikai eszközöket lábbal irányítsuk, pedig számos eszköz áll ilyen irányítási megoldásra már ma is a rendelkezésünkre. Pár ilyen eszközt mutatunk be röviden, amelyek honlapját érdemes további információkért felkeresni.
7 éve
Kódbeszélők

Kódbeszélők

A második világháború egyik igen érdekes titkosítási megoldását az amerikai hadsereg alkalmazta. Az ötletet tulajdonképpen a német nyelvészek adták, akik a huszas-harmincas években az amerikai őslakos indiánok által beszélt nyelveket tanulmányozták, de a törzs nyelvét kihagyták, mert túl nehéznek találták.
7 éve
Gróf András és az Intel

Gróf András és az Intel

Munkabírása és következessége legendás volt, saját erőből sikerült megküzdenie a súlyos betegségekkel. Andy Steven Grove, eredeti nevén Gróf András 1936. szeptember 2-án született Budapesten. Itthon kevésbé ismert, mint a marslakók, de büszkék lehetünk rá, életműve határozza meg a mindennapjainkat.
7 éve
567891011 / 17