Olimpia a Youtube-on?!
2012/06/13 08:00
2306 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) megállapodást kötött a legnagyobb videó megosztóval, hogy a portál közvetítse a 2012-es londoni olimpiát 64 afrikai és ázsiai országban. 

youtube_520

A NOB hivatalos olimpiai csatornája nemcsak teljes hosszában tárolja és elérhetővé teszi a versenyeket, de élőben közvetíti is azokat. Ehhez tizenegy csatorna áll majd rendelkezésére a két kontinens lakóinak. A sportesemények mellett nagyobb összefoglalók is készülnek majd a fontosabb eseményekről, érmest szerző csapatokról és versenyzőkről.

A YouTube-ra a videók közvetlenül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos televíziójától érkeznek majd. A NOB ugyanakkor közölte, nem kizárólag a YouTube-nak kínálják fel a sugárzás lehetőségét, sőt, szeretnék, ha más szolgáltatók is streamelnék az idei tornát. Ez persze komoly konkurenciát jelent a tévécsatornák számára is, akik a webes televíziózással egyre inkább háttérbe szorulnak majd. Az élő közvetítés sem olyan biztos talaj már a csatornáknak, mint egykor. Hiába, az internet szinte már minden területen átvette a vezetést.

A közvetítés Afrika és Ázsia sok országában lesz elérhető, így Afganisztánban, Bangladesben, Bruneiben, Kambodzsában, Indiában, Indonéziában, Iránban, a Maldív-szigeteken, Mongóliában, Nepálban, Pakisztánban, Szingapúrban, Sri Lankán, Thaiföldön, Vietnamban, Angolán, Kamerunban, Elefántcsontparton, Ghánában, Kenyában, Libériában, Madagaszkáron, Malin, Nigériában, Szenegálban, Tanzániában, Togoban, Ugandában és Zambiában.

A NOB fontos újítása, hogy idén arra ösztönzi a tornán résztvevő sportolókat, hogy élményeiket, híreiket osszák meg blogon, twittekben. Ez jól mutatja, hogy vége a hírzárlatnak, fontos, hogy minden információ minél hamarabb elérjen mindenkihez, így vonva be minél több érdeklődőt az olimpiai közvetítésekbe.
Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor itt van még egy érdekes hír: az angol BBC bejelentette, a csatornán 3D-ben is nézhető lesz a londoni olimpia.

Te hol nézed az olimpiát? Válaszolj kommentben!