Pályázatok tanároknak az MTMI felfedező hétre
2017/04/19 14:39
2306 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix három új izgalmas versenyt hirdet természettudományt tanító tanároknak az MTMI Felfedező Hetére. A nyertesek meghívást kapnak Brüsszelbe a Future Classroom Labnél megszervezett Workshopra 2017. június 23 és 25 között. (A nyertesek számára a Scientix fedezi a repülőjegyek és a szállás költségét.)

A jelentkezni két versenyszámra lehet 2017. április 23-ig.

A következő témákra lehet benevezni:


Az első projekt célja, hogy az általános és a középiskolai tanárok népszerűsítsék az MTMI tantárgyakat a Scientix segédanyag gyűjteményével. Ez a projekt a „Készíts saját posztert” elnevezést kapta, mely során a feladat egy transzparens létrehozása, amin bemutatják azt, hogy a kedvenc Scientix segédanyaguk hogyan motiválja az órát. A plakátok nyilvános szavazásra kerülnek az MTMI Felfedező Héten (2017. április 24 és 30 között), ahol a legtöbb megosztást gyűjtő alkotás készítője nyer.

tanár

A második versenyszám feladata egy MTMI témával kapcsolatos esemény szervezése a Felfedező Hétre. Fontos tudnivaló, hogy ennek a rendezvénynek 2017. április 24 és 30-a között kell lezajlania. Két kategóriában lehet nevezni:


Az „A” tárgykörben, mely szorosan kapcsolódik a STEM Alliance „Szakemberek vissza az iskolába” témájához. Egy olyan eseményt kell szervezni, ahol már MTMI szakmában dolgozó szakemberekkel találkozhatnak a diákok.

 A „B” témakörben lehetőség van bármilyen alkalom megszervezésre, ami eltér az „A” tárgykörtől. Lehet ez gyár- vagy céglátogatás, tudományos központ felkeresése, kutatóval közös órai munka stb. Bármilyen ötlet megvalósítható, ami kapcsolódik az MTMI tantárgyakhoz és készségekhez.

Végül, de nem utolsósorban a harmadik projekt, mely „A kedvenc tudományos könyv” elnevezést kapta a 2017. április 23-ai Könyv Világnaphoz kapcsolódik. A Scientix ajánlásokat gyűjt nagyköveteitől a legjobb tudományos könyvekről. Ezután április 4-től a saját honlapján elérhetővé teszi a kiválogatott köteteket, melyek tartalma a négy MTMI tárgyat fogja érinteni. A tanárok ennél a pontnál csatlakozhatnak be, hiszen megoszthatják azokat az ötleteiket a könyvekkel kapcsolatban, melyeket a tanítás során tudnának használni. Fontos, hogy minden versenyző egy kommentet fűzhet egy könyvhöz.

A győzteseket előre megállapított  kritériumok alapján (mennyire illeszkedik az ötlet a témához, innováció és design stb.) fogják a Scientix értékelői kiválasztani.


A részletesebb leírást és jelentkezés feltételeit itt lehet megtalálni.