Új webináriumok indulnak
2017/03/02 08:00
3575 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Új webinárium sorozata indult a Jövő Osztályterme hálózatának támogatásával- Építsünk jövő osztálytermeket címmel

A European Schoolnet Jövő Osztályterme sok tanárt, szervezetet és iskolát megihletett, hogy helyet adjanak az általuk létrehozott tanulói tereknek és laboroknak.

pexels-photo-248152

A Jövő Osztályterme hálózat gyorsan növekszik, jelenleg 29 tagja van. Az összes tanulói labor különbözik egymástól hiszen a helyi igényeiknek megfelelően alakították ki a résztvevők. Azonban felvetődik az a kérdés, hogy van-e olyan általánosan elfogadható recept, ami azt mutatja, hogy tudják az iskolák sikeresen felépíteni a tanulói labort? Hogyan tudják a saját laborukat megvalósítani?


Ahhoz hogy a kérdésre a választ kapjunk a Jövő Osztályterme szervezésében kerül meghirdetésre egy webinárium sorozat, ahol a már sikeresen működő laborok osztják meg tapasztalataikat. Csatlakozással lehetőség nyílik arra, hogy meghallgassák a létrejöttük történetét és kérdése feltenni.


A webináriumok célja, hogy a résztvevők láthassák a kezdeti motivációs és inspirációs szakaszt is lássák illetve a nagyon praktikus lépéseket is számba vehessék, melyek a megépítéshez tartoznak. Néhány téma a webinárum tartalamából:
- Kezdetek és tervek
- Labor építése
- A labor elrendezése
- A labori tevékenységek

A webinárium sorozat megmutatja, hogy a Jövő Osztályterme hálózatban rejlő lehetőségeket illetve készek támogatni azokat az oktatókat, akik hasonló tanulói tereket szeretnének létrehozni.

A linkre kattintva lehet a következő szemináriumokra lehet jelentkezni. Ezek témájukat tekintve

- A tanulás és tanítás átalakításának folyamata a Jövő Osztálytermében
- Tanárok képzése a Jövő Osztálytermében
- Jövő Osztályterem építése általános és középiskolákban

A jelenleg aktuális webináriumokon kívül a korábbiakat felvételről vissza lehet nézni.