Új tanév eLEMÉR-rel
Sulinet
2011/04/11 08:00
799 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

eLEMÉR ebben a tanévben is az iskolák rendelkezésére áll, hogy segítsen az informatikai eszközök használatának felmérésében és a terület fejlesztésében.

Szeptember 26-án 1200 véletlenszerűen kiválasztott magyar iskola KIR-ben megadott e-mail címére érkezik felkérés e-mailben egy kutatásban való részvételre. A kutatás az oktatási célú információs technológiákhoz való hozzáférést, illetve ezek felhasználását és hatását vizsgálja 31 országban az Európai Bizottság megbízásából az Európai Iskolahálózat és a Liège-i Egyetem vezetésével. Célja egy olyan monitoring rendszer kialakítása, amely lehetővé teszi a terület folyamatos megfigyelését. A magyarországi adatgyűjtést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Oktatási Államtitkársága támogatja és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet koordinálja. A mérés a 4., 8. és a 11. évfolyam egy-egy osztályát érinti. Az igazgató feladata, hogy az iskolai koordinátort kijelölje, ő kapja majd meg a szükséges információkat.

Már majdnem 800 iskola regisztrált, de még nem mindegyik végezte el a mérést. Kérjük, hogy ismerkedjenek meg a megújult honlapon található dokumentumokkal, különösen a Prospektussal és a Kitöltési útmutatóval, majd az ott javasolt módszerek valamelyikével ebben a tanévben (is) végezzék el a mérést az első félév során, de legkésőbb február 28-ig! Ha van korábbi mérési eredményük, akkor a változást is megfigyelhetik eLEMÉR segítségével. Az eszköz támogatást nyújt a fenntartóval való kommunikációban, illetve a pályázatokban vállalt kötelezettségek teljesítésében. eLEMÉR otthona: http://ikt.ofi.hu