Utolsó gondolatok
2012/06/04 08:00
1331 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár június 6-án, szerda este beszélgetést tart „Nincs módunk középszerűnek lenni” címmel. Az irodalmi est egy rendezvénysorozat lezáró eseménye, melynek középpontjában Kosztolányi Dezső utolsó évei állnak.

kosztolanyi_konyv_200 2012. június 6-án este 17:30-as kezdettel várja az érdeklődőket az OIK, „Most elmondom, mint vesztem el” mottóval. A beszélgetés Kosztolányi Dezső utolsó évei köré csoportosul, mikor az író már elvesztette hangját súlyos betegsége miatt. Az előbb idézett mondat a betegsége és a halál körülményei tartalmazó kötet címe, melyben először teszik közzé a fennmaradt beszélgetőlapokat, melyeken keresztül a költő a gégemetszése után kommunikált.

Nemcsak a betegség körülményeit, a kórházi kezelést, Kosztolányi egyre súlyosbodó állapotát ismerhetjük meg ezekből az írásokból, de egy fontos életrajzi momentum, az utolsó szerelem körülményei is tisztázásra kerülnek. A kötet tanulmányokat, dokumentumokat, levelezéseket, kórlapokat, temetési dokumentációkat és fényképmellékleteket is tartalmaz.

A kötet szerkesztője, Arany Zsuzsanna is részt vesz a beszélgetésen, továbbá a meghívottak között szerepel Szegedy-Maszák Mihály irodalomtörténész is. A beszélgetést Szilágyi Zsófia, a Kalligram Kiadó munkatársa és a Szépírók Társaságának alelnöke vezeti.

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könytár – Rendezvényterem 1056 Budapest, Molnár utca 11.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen