70 éve a gyerekekért
2016/11/21 21:31
1343 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az UNICEF kiállításának elsődleges célja, hogy bemutassa a látogatók számára a szervezet 70 éve tartó munkáját és együtt ünnepelje születésnapját a közönséggel.

70eve

A kiállítás negyven, az UNICEF archívumában található képen mutatja be a szervezet munkáját, és hogy az évek során a célok és prioritások hogyan alakultak át – az Európában, többek között Magyarországon maradt árvák segítésén, a tejosztáson át a mai nap legfontosabb problémáin keresztül, mint a tiszta ivóvíz biztosítása, az oktatás fontosságának hangsúlyozása, a gyerekhalandóság megállítása vagy az oltások biztosítása a harmadik világ számára.

A kiállítás kiemelten foglalkozik még az UNICEF ikonikus arcaival és bemutatja a legfontosabb ügyvezetőket is, többek között Maurice Pate-t, az UNICEF első ügyvezetőjét, a leghíresebb nagyköveteket, így Audrey Hepburn-t és a mai híres arcokat is, többek között David Beckham, Katy Perry és Shakira munkáján keresztül.

A kiállítás részeként a látogatók kipróbálhatják még az interaktív VR szemüveget a Telenor Magyarország jóvoltából, amiben megelevenedik az UNICEF Ébresztő-órája illetve üzenhetnek a Cardex –el közös születésnapi, csak erre az alkalomra legyártott képeslapokon is.

„Nagyon örülünk, hogy az évforduló segítségével bemutathatjuk, mennyire fontos munkát végez az UNICEF nem csak itt, Magyarországon, hanem világszerte is. A kiállítás fő célja, hogy a látogatók megismerjék a szervezetet és felismerjék a jelentőségét is! Reméljük, hogy az archív és izgalmas képanyag érdekes lesz a számunkra és így együtt ünnepelhetjük a fennállásunk 70. évfordulóját.” – mondta Danks Emese, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

A kiállítás egy hónapja alatt a látogatók különböző programokon is részt vehetnek majd – lesz itt rendhagyó Ébresztó-óra iskolásoknak illetve felolvasó estekkel is várják a látogatókat. Ezek az események az UNICEF Facebook oldalán lesznek majd elérhetőek a napokban.

Bővebben.

70eve2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen