A 44. Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Kiállítás pályázati felhívása
2016/01/14 11:06
1213 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2016-ban 44. alkalommal rendezik meg az a nemzetközi gyermek képzőművészeti kiállítás, amely az 1942-ben német náci csapatok által a csehországi Lidicében meggyilkolt gyerekeknek állít emléket, egyúttal megemlékezve a háborúk áldozatául esett többi gyermekről is.

kepzokiallitas

A 44. Kiállítás központi témakörei az iskola és az oktatás, tekintettel az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete alapításának 70. évfordulójára.

A kiállításra 4-16 éves gyermekek alkotásait várják, amelyeket a felhívásban megadott címre kell eljuttatni. A pályaműveket tartalmazó küldeményen szereplő postai keletbélyegző legkésőbbi dátuma 2016. február 29. lehet.

A díjazott pályaművekből összeállított kiállítás a Lidice Galériában tekinthető meg a 2016 májusában történő ünnepélyes megnyitót követően 2016. október 31-ig.

A pályázaton való részvétellel kapcsolatban - pl. a konkrét pályázati témák felsorolása, a pályaművek benyújtásának módja, stb. - a http://www.mdvv-lidice.cz/en honlapon, valamint ide kattintva találhat részletes információt.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen