A családosokat is várja a Szemrevaló Filmfesztivál
2016/09/21 23:49
2013 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szeptember 25-én, vasárnap és október 1-jén, szombaton 17 órakor a SZEMREVALÓ | SEHENSWERT keretében egy igazi klasszikus moziélményben lehet részük azoknak, akik a budapesti Művész moziba látogatnak. A svájci irodalom egyik legismertebb, Magyarországon is méltán népszerű alkotása, a HEIDI elevenedik meg a filmvásznon, Bruno Ganz-cal a főszerepben.

szemrevalo

Heidi, az árván maradt kislány magányosan élő nagyapjához kerül az égbe nyúló hegyek közé. Hamar barátságot köt a tanyán lakó állatokkal, s az emberekben csalódott öregember szívét is megnyeri. Egy nap azonban felbukkan nagynénje, s Frankfurtba viszi Heidit, hogy a Sesemann családban Klara, a mozgássérült kislány játszópajtása legyen. A lányok összebarátkoznak, de Heidit rettenetes honvágy gyötri… Johanna Spyri ifjúsági regénye 1881-ben jelent meg először. A filmet az idei Német Filmdíjon a legjobb gyerekfilmnek választották.

A nagyobbaknak, a tizenéves korosztály számára ajánljuk a Szállj, cserebogár! című filmet, melyet szeptember 26-án 18.30-kor, valamint 30-án 19 órakor vetítenek. 1945-ben a második világháború végén, az orosz megszállás idején Bécsben járunk és a kilencéves Christine szemével látjuk a világot. A család lakását bombatalálat éri, ezért a nagyszülőket hátrahagyva, nincstelenül beköltöznek egy elhagyott náci villába, ahová hamarosan orosz katonákat is beszállásolnak. A film a világhírű osztrák írónő, Christine Nöstlinger azonos című, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült: „Azok a hetek 1945 nyarán, amikor törmelék és hamu borított mindent, a legizgalmasabb, talán a legszebb hetei voltak a gyerekkoromnak” – nyilatkozta a szerző.

A SZEMREVALÓn 5 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, melyek közül több a legnívósabb fesztiválokon debütált, sőt, díjat is nyert.

Teljes program: www.szemrevalofesztival.hu, facebook.com/szemrevalo

Íme a trailer rövidebb és hosszabb változata.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen