A European Schoolnet online képzései
2016/08/23 08:00
2123 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet két képzési felületén, a European Schoolnet Academy-n és a Teacher Academy-n ősszel is izgalmas ingyenes online kurzusok indulnak pedagógusok számára. A világűr, a sokszínűség és a 21. századi készségek a témák.

A kurzusokhoz bárki csatlakozhat és tagja lehet a résztvevők nemzetközi közösségének. A kurzusok munkanyelve az angol, de ha valaki írott szövegeket megért angolul, akkor már egészen jól boldogulhat. 2016 szeptember-októberében három izgalmas képzés indul.

Világűr és asztronómia az osztálytermedben

kurzus1

Lehet, hogy tanulóid a világ egyik vezető iparágában építenek majd karriert? Most megtanulhatod, hogyan segíthetsz nekik ebben. A világűr és az asztronómia téma több tantárgy keretében is feldolgozható, hiszen egy különleges interdiszciplináris téma, amelyben szerephez jut a természettudomány, a technológia, a kultúra, és fantasztikus karrierlehetőségeket kínál. Ha kíváncsi lettél, csatlakozz a 2016. szeptember 5-én kezdődő kurzushoz az alábbi linkre kattintva: http://bit.ly/spacemooc

A kurzus témái:

  • kutatás-alapú módszerek természettudományos oktatásban
  • IKT eszközök a világűr oktatásának szolgálatában
  • kulturális különbségek kezelése és a nemek egyensúlya
  • tanulók támogatása a világűrrel kapcsolatos pályák választásában

Kulturális sokszínűség az osztálytermedben

kurzus2

A kurzus lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy megosszák tapasztalataikat arról, hogyan lehet kulturálisan sokszínű tanulócsoportokat tanítani. Szóba kerülnek azok a helyzetek, amelyekben a sokszínűséget az oktatás kontextusaként lehet hasznosítani; a résztvevők megvizsgálnak tanítási módszereket és segédanyagokat a hatékony interkulturális kommunikáció szempontjából, és olyan tanulási tevékenységeket terveznek, amelyek megerősítik az osztályközösséget, mint egy kulturálisan sokszínű közeget.

A kurzus 2016. szeptember 12-én kezdődik, három héten át tart, és egy három részes sorozat első része, így két másik hasonló tematikájú kurzus követi. A kurzussorozat az Európába újonnan érkezett migránsok iskolai integrációját igyekszik támogatni. A kurzussorozat minden olyan pedagógushoz szól, akik multikulturális közegben dolgoznak, vagy szeretnék erősíteni tanulóik kulturális tudatosságát és önkifejezését.

A kurzus weboldala: http://bit.ly/diversitymooc1

Kompetenciák a 21. század iskoláiban

kurzus3

A kurzus bevezet a kompetencia-alapú oktatás világába, és felhívja a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyek nehézzé teszik a kompetencia-alapú oktatás megvalósítását az osztályteremben. A résztvevők olyan ötletekkel gazdagodnak, amelyek segítik a projekt-alapú oktatás bevezetésében, amely a kompetencia-alapú oktatás egy alkalmas módszere; továbbá megismerik a kollaboratív tanulás értékelésének lehetőségeit.

A kurzust a European Schoolnet Academy számára fejlesztették ki; most másodszor kerül meghirdetésre ezúttal a Teacher Academy felületén.

A kurzus 2016. szeptember 19-én kezdődik és 3 héten át tart. További információ és regisztráció: http://bit.ly/competencescourse

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen