A győri Széchenyi több mint egy egyetem, a biztos jövő választása (x)
2014/02/08 08:00
1143 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A továbbtanulás küszöbén, annak érdekében, hogy valóban a számunkra legmegfelelőbb felsőoktatási intézmény mellett döntsünk, s olyan szakot, pályát válasszunk, melyben később valóban sikeresek lehetünk, fontos, hogy a lehető legalaposabban tájékozódjunk a lehetőségeinkről. Ebben segít ez a cikk is, melyben egy tapasztalt, sikeres férfi, Szilasi Péter Tamás, a Felfedezések Házaként ismert győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője osztja meg gondolatait a győri járműipari életpályamodellről és a Széchenyi István Egyetem képzéseiről.

audi-1

Győr, gazdaságának természetes kapcsolatai révén a teljes észak-dunántúli térségre hatással van, regionális adminisztratív központi funkciói ezt a hatást pedig még tovább erősítik. A győri gazdasági körzet Magyarország legerősebb Budapesten kívüli gazdasági erőközpontja. Egy olyan gazdasági régió, melynek egyértelmű karaktere van, melyet egy csodálatos termék az autó fémjelez. A jármű- és gépgyártás több mint 100 éves hagyománya, egy jól működő képzési és gazdaságtámogató rendszer, egy csodálatos, kultúrával és élményekkel teli város, a dinamikus fejlődést mutató és kiváló munkalehetőséget biztosító kis és középvállalkozói réteg, valamint egy világcég, az Audi magával ragadó gazdasági víziója. Ez Győr, a város, ahol a jövő épül! Nap, mint nap, a szemünk láttára, a saját erőfeszítéseink gyümölcseként. Csatlakozz a győri életpályamodellhez és tégy Te is hozzá!

A Mobilis Győr egy olyan hely, ahol már a legfiatalabb korosztály is belekóstolhat abba a különleges életérzésbe, mely Győrt jellemzi. Szenvedélyes rajongásunk a járművek iránt nem véletlen. Egy jármű minden elemében maga a fizika, kiváló szemléltető eszköze a világunkat mozgató összefüggéseknek. Küldetésünk, hogy különleges eszközeinkkel, az önfeledt szórakozáson és játékon keresztül hozzuk közelebb mindenkihez a természettudományok szépségeit és villantsuk fel a győri járműipari életpályamodell által kínált lehetőségeket.

audi-2

Már széchenyis egyetemistaként bekapcsolódhatsz szemléletformáló tevékenységünkbe. Az egyetemmel közös tantárgyaink, illetve demonstrátori programunk lehetőséget biztosít, hogy kiéld játékosságodat, a jövő generációja iránti felelősségtudatodat, vagy akár a természettudományok iránti szenvedélyed, és hobbid révén még pénzt is keress tanulmányaid során.

Természetesen korántsem véletlen elkötelezettségünk a Széchenyi István Egyetem iránt. Ahogy magunkat, a Mobilist annak a kulcslyuknak tekintjük, amin keresztül először kukucskálhatsz be gyermekként egy csodálatos világba, a széchenyis tanulmányokat a kulcsnak tartjuk, mely nyitja a zárat, hogy beléphess a biztos jövőt kínáló győri életpályamodellbe. Legyél műszaki, vagy humán beállítódású, egy jól működő gazdaságban szükség lesz Rád! A Széchenyi István Egyetemen folyó képzések, legyenek akár műszaki, informatikai, pedagógiai, gazdaságtudományi, jogi, szociális és egészségtudományi, vagy zenei képzések, közös jellemzője a magas fokú gyakorlatorientáltság. Ezt elsősorban az biztosítja, hogy az egyetem képzéseiben a győri gazdasági térség vállalatainak és intézményeinek széles köre vesz aktívan részt. Nem csoda hát, hogy a képzések és a kibocsátott diplomák megfelelnek a gazdaság és a társadalom elvárásaink, a végzett hallgatók pedig gyorsan, sokszor már tanulmányaik befejezése előtt elhelyezkednek.

Ha Széchenyit választod, nemcsak egy egyetemet, hanem egy perspektivikus jövőképet, akár nemzetközi sikerrel kecsegtető életpályákat és egy otthont adó várost is választasz. Várunk Győrben!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen