Folytasd a sort: térkép, kivetítő, digitális tábla… – A jövő iskolája az Invitellel
2015/02/13 14:44
2553 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Tíz évvel ezelőtt még ritkának számított, ha egy tanár projektorral vetítette ki a térképet vagy a tananyagot, ma viszont már teljesen mindennapos. Sőt, az informatika fejlődésével újabb és újabb eszközök könnyítik meg az oktatók munkáját. Jó példa erre, hogy Magyarországon egyre több iskolában elterjed az elektronikus napló használata. Ezen felül új technológiai kellékek is a tantermek felszerelésének részét képzik, mint a digitális vagy interaktív tábla, melyet laptopunkról tudunk vezérelni, a felületen pedig az ujjunkkal vagy egy tollal tudunk navigálni.

invitel1

A krétától az érintőképernyőig

Vajon mit hoz az infokommunikáció 10 év múlva az oktatásban, ha az elmúlt pár évben eljutottunk a krétától az érintőképernyőig? Hasonló változásokat okoz majd, mint a televíziózás vagy az internet? Hogyan alakítja át a diákok közötti kommunikációt és a suliban töltött mindennapokat? Milyenek lesznek az iskolai közösségek? Hogyan fogjuk elsajátítani a tudást? A legtöbb tanulónak és tanárnak biztos van elképzelése erről. Erre kíváncsi InnoSchool névre keresztelt versenyében az Invitel, és az innovatív ötlet most értékes nyereményeket eredményezhet a pályázó intézményeknek.

Kreatív pályaműveket vár az InnoSchool

invitel2

Az Invitel teret szeretne adni azoknak az elképzeléseknek, amelyek segítségével hatékonyabbá, élvezetesebbé lehet tenni az oktatást. Ennek érdekében tovább bővíti az egyik legjelentősebb hazai innovációs versenynek számító InnoMax programot. 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdet, amelyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat. A „Gondolkodjunk közösen, együtt a jövőről!" mottóval induló új kategória célja, hogy olyan kreatív pályaművek megszületését segítse elő, amelyek az infokommunikációnak az oktatásban, a tudás megszerzésében betöltött jövőbeni szerepét járják körbe.

A jó ötlet WiFi-t terem

„Kíváncsiak vagyunk, hogy a tanítványok és a pedagógusok hogyan látják, infokommunikációs szempontból mit tartogat a jövő az oktatás számára. Hogyan és miből fognak a jövő diákjai tanulni, hogyan fog kinézni egy iskola? „Szándékosan nem szeretnénk sem az eszköztárat, sem a pályázók körét szűkre szabni. A cél az, hogy a kategória kiírásával egy közös gondolkodást, vizionálást indítsunk el az oktatók és a tanulók között. Éppen ezért az InnoSchool pályázatra nem konkrét fejlesztéseket, hanem kreatív elképzeléseket, ötleteket várunk" – mondta Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax zsűrijének elnöke. A legjobb pályázatok sajtónyilvánosságot kapnak, ezen felül a nyertes intézmény közösségi tereihez térítésmentes WiFi lefedés, vagy ezzel egyenértékű infokommunikációs szolgáltatást biztosít az Invitel.

Díjazzuk az innovációt

Az Invitel 6 évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív kezdeményezésekre, és értékes díjakkal támogassa azokat.

invitel3

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a fiatal korosztály tagjai is megmérettethetik magukat a pályázatunkon. Az InnoSchool az általános- és középiskolai tanulók számára ad lehetőséget, míg az InnoApps Díj a 30 év alatti fiatal fejlesztőknek biztosít teret, hogy megmutassák tehetségüket. A tanuláshoz, munkához kapcsolódó fejlesztéseket a Ne Szórakozz!, a játékos, kikapcsolódást szolgáló alkalmazásokat pedig a Szórakozz! kategóriában várjuk.” – mondta Gerlei Gyöngyvér.

További információ az InnoSchool pályázattal kapcsolatban.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen